Να πώς η σιλουέτα σου επηρεάζει την ερωτική ζωή σου - AllYou.gr

Search

Να πώς η σιλουέτα σου επηρεάζει την ερωτική ζωή σου

Η βελόνα της ζυγαριάς σου ενδέχεται να μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και τον… θεό Έρωτα.

> SEX ::
09 Οκτωβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Είμαστε βέβαιες ότι το έχεις παρατηρήσει κι εσύ η ίδια: με το που ανεβαίνει η ένδειξη της ζυγαριάς, πέφτει ανάλογα και η διάθεσή σου να μπεις σε νέες ερωτικές περιπέτειες. Από ό,τι φαίνεται, ωστόσο, τα παραπανίσια κιλά δεν επηρεάζουν μόνο την αυτοπεποίθηση σου αλλά μπορεί να αποτελέσουν πλήγμα για τη λίμπιντο και, εν γένει, για τις ερωτικές σχέσεις σου. Για την ακρίβεια, επηρεάζουν τον τρόπο που φλερτάρουμε και τις συνήθειές που έχουμε στο κρεβάτι.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM), που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal, η παχυσαρκία βλάπτει και τη σεξουαλική ζωή. Σύμφωνα με αυτά, oi παχύσαρκες γυναίκες:

* Έχουν 5πλάσιες πιθανότητες να έχουν βρει σύντροφο μέσω του διαδικτύου.
* Αδιαφορούν για το σεξ και τις μεθόδους αντισύλληψης.
* Σπάνια ζητούν οποιαδήποτε γυναικολογική συμβουλή.

Αντίστοιχα, οι… τσουμπωτοί άντρες:

* Εμφανίζουν 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν πάνω από μια ερωτική σύντροφο το χρόνο.
* Διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.
* Έχουν περισσότερες πιθανότητες να «κολλήσουν» κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα καθώς καταφεύγουν συχνά στον αγοραίο έρωτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Υπάρχει θεραπεία για τα παραπάνω; Φυσικά! Και το όνομα αυτής: δίαιτα. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι τα υπέρβαρα άτομα που χάνουν 5-10% του συνολικού σωματικού βάρους τους, δηλώνουν ότι βελτιώθηκε η όρεξη τους για… σεξ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!