«Είμαι αλλεργική στο προφυλακτικό. Τι μπορώ να κάνω;» - AllYou.gr

Search

«Είμαι αλλεργική στο προφυλακτικό. Τι μπορώ να κάνω;»

Προτού αποφασίσεις να κόψεις το σεξ, διάβασε αν υπάρχει λύση.

> SEX ::
19 Νοεμβρίου 2016

Ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του 1980, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που αναφέρονται σε αλλεργικές αντιδράσεις οφειλόμενες στη χρήση latex. Μάλιστα, στον παγκόσμιο πληθυσμό, το ποσοστό που δηλώνει αλλεργικό στο προφυλακτικό ξεπερνά το 7%.

Το διάσημο λάστιχο, που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή ιατρικών γαντιών, παράγεται από το δέντρο Hevea brasiliensis, κυρίως στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα και η αλλεργία σε αυτό μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως δερματίτιδα εξ επαφής (τύπου ΙV, που είναι μεν ενοχλητική αλλά ακίνδυνη) είτε ως αλλεργικό σοκ.

Στα συνήθη συμπτώματα που προκαλεί η αλλεργία στο προφυλακτικό, συγκαταλέγονται τα εξανθήματα, ερεθισμός και φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή, φτάρνισμα, και αίσθημα «καψίματος» στην ευαίσθητη περιοχή το οποίο εκδηλώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της πράξης.

Τι μπορείς να κάνεις: Αν θέλεις να παραμείνεις πιστή στον τρόπο αντισύλληψής σου, τη λύση δίνουν τα προφυλακτικά από πολυαιθυλένιο και πολυουρεθάνιο, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά, αν και ακριβότερα.

Εναλλακτικά, και εφόσον βρίσκεσαι σε μονογαμική σχέση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης (βλ. σπιράλ, χάπι), η οποία μπορεί να σου προσφέρει προστασία από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάσαι ότι το προφυλακτικό αποτελεί την καλύτερη μέθοδο προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!