Skip to main content

SEX

Να πώς θα βγάλεις τη σχέση σου από τη χειμερία νάρκη

Δώδεκα tips με επιστημονική σφραγίδα υπόσχονται να αναζωογονήσουν την ερωτική ζωή σου.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί το σεξ με τον καλό σου να γίνει καλύτερο; Διανύεται περίοδο ξηρασίας; Νιώθεις ότι η σεξουαλική ζωή σας έχει γίνει κάπως βαρετή; Σου έχουμε καλά νέα. Παρακάτω θα βρεις 12 tips που θα σε βάλουν σε νέες και πιο απολαυστικές ερωτικές περιπέτειες.

* Τα βάρη της ζωής. Οι ασκήσεις που απαιτούν βάρη για την εκτέλεσή τους συμβάλλουν στην μεγαλύτερη απελευθέρωση τεστοστερόνης, της ορμόνης που σχετίζεται με την ερωτική επιθυμία. Για άμεσα (ερωτικά) αποτελέσματα, προσπάθησε να κάνεις βάρη 20-30 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα.

* Σε νέες περιπέτειες. «Η ρουτίνα βλάπτει σοβαρά τη λίμπιντό σου καθώς μετατρέπει το σεξ σε μία σχεδόν μηχανική ή αυτόματη διαδικασία. Κάνε μία λίστα με φαντασιώσεις, μέρη ή στάσεις που θα ήθελες να δοκιμάσεις με τον σύντροφό σου», προτείνει ο Michael Krychman, παθολόγος και διευθυντής του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Καλιφόρνια.

* Ζήσε ένα δράμα. Δοκίμασε με τον αγαπημένο σου κάποιο παιχνίδι ρόλων ή κάνε πραγματικότητα μία από τις φαντασιώσεις για τις οποίες συζητήσατε χθες. Φροντίστε να κλείσετε το κινητό και να εξασφαλίσετε μερικές ελεύθερες ώρες αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Για αλλαγή, προσπάθησε να πάρεις ενεργό ρόλο και να βάλεις τον καλό σου στο ερωτικό παιχνίδι, τονίζουν οι ειδικοί.

* Με σέλινο. Σύμφωνα με έρευνες, το σέλινο θεωρείται εξαιρετικά αφροδισιακή τροφή καθώς ενισχύει την ερωτική επιθυμία και διέγερση ενώ, παράλληλα, διευκολύνει τη στυτική λειτουργία. Προτίμησε να το καταναλώσεις ωμό σε σαλάτα.

* Shopping therapy. Δείξε στον αγαπημένο σου πόσο τον σκέφτεσαι: κάνε του ένα κοπλιμέντο το πρωί πριν φύγει για τη δουλειά ή αγόρασέ του ένα μικρό δώρο», σημειώνει ο Krychman. Μην μείνεις αποκλειστικά στα ψώνια για εκείνον. Αγόρασε και για εσένα κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις πιο ελκυστική και ποθητή (π.χ. ρούχα, καλλυντικά).

* Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου. Μπορεί η γνωστή, ερωτική σκηνή στο «Eyes Wide Shut» να σου φάνηκε λίγο kinky, αλλά το να παρατηρείς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αυξάνει την ερωτική διέγερση. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα του Κέντρου Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του Τορόντο, σύμφωνα με τα οποία οι γυναίκες επαφίενται περισσότερο στην όραση συγκριτικά με τους άνδρες.

* Μύρισε…έρωτας. Πρόσφατη έρευνα του Smell and Taste Treatment and Research Foundation έδειξε ότι η μυρωδιά της λεβάντας και της κολοκυθόπιτας αυξάνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα του συντρόφου σου κατά 40%. Επίσης, η ίδια έρευνα έδειξε ότι η μυρωδιά της γλυκόριζας και του αγγουριού αυξάνει τη ροή του αίματος στα δικά σου γεννητικά όργανα κατά 13%. «Η μυρωδιά αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αφροδισιακό», εξηγούν οι ερευνητές.

* Γέλα μαζί του. Η κοινή αίσθηση του χιούμορ αποτελεί βασικό και απαραίτητο στοιχείο κάθε ερωτικής σχέσης, υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε αγκαλιασμένοι την αγαπημένη σας κωμική σειρά.

 * Ώρα για μασάζ. Το άγγιγμα όχι μόνο σε χαλαρώνει, αλλά και ενεργοποεί την παραγωγή και απελευθέρωση ωκυτοκίνης. Μάλιστα, όση περισσότερη ωκυτοκίνη απελευθερώνει ο οργανισμός σου τόσο μεγαλύτερη είναι και η ερωτική διέγερση σου.

* Βγες από το δωμάτιο. Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ πάντα στο ίδιο μέρος και, μάλιστα, την ίδια ώρα. Οποιαδήποτε αλλαγή παρεκκλίνει από τα καθιερωμένα ενισχύει την ερωτική διάθεση και τον ενθουσιασμό που νιώθεις κατά τη διάρκεια της πράξης, τονίζουν αμερικανοί ειδικοί

* Σαρκική εξάρτηση. Τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν ότι το σεξ αφορά αποκλειστικά και μόνο τον οργασμό και όχι στην απόλαυση που δίνει η ίδια πράξη. Υπάρχουν τρόποι που σε βοηθούν να εστιάσεις σε αυτή τη διάσταση του σεξ κι όχι στην κορύφωση. Ποιοι; Κάνε μασάζ στον αγαπημένο σου και προσπάθησε να ανακαλύψεις νέες ερωτογενείς ζώνες στο σώμα του.

* Τα πρόστυχα, τα μαύρα τα εσώρουχά σου… τον φέρνουν πράγματι πιο κοντά σου! Τα σέξι εσώρουχα είναι ένας τρόπος για να δείξεις στον αγαπημένο σου ότι δεν τον θεωρείς δεδομένο αλλά και ότι έχεις διάθεση να ανανεώσεις την ερωτική ζωή σας.

* Σε μόνιμες διακοπές. Μπορεί εσύ και το ταίρι σου να μην έχετε αρκετό χρόνο ώστε να οργανώσετε κάποια μικρή απόδραση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναθερμάνετε τη σχέση σας στο σπίτι. Μπορείς απλά να χρησιμοποιείς τα πιο ωραία σεντόνια που έχεις ή να φροντίζεις ώστε το δωμάτιό σας να είναι πάντα περιποιημένο», δηλώνει ο Krychman. Έτσι, ο κοινός σας χώρος μπορεί να σας δημιουργεί την ίδια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης που νιώθετε όταν είστε σε διακοπές.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός