Skip to main content

SEX

Πες μας πόσο χρονών είσαι να σου πούμε πόσο σεξ δεν κάνεις

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι στο σεξ άλλοι έχουν το όνομα αλλά άλλοι έχουν τη... χάρη.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να νομίζεις ότι το σεξ αποτελεί προνόμιο των νεαρών, ωστόσο νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι οι Millennials (όσοι γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι λίγο μετά το 2000) φαίνεται ότι κάνουν λιγότερο σεξ συγκριτικά με εκείνους που ήταν νέοι στη δεκαετία του ’60.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 27.000 ατόμων στην Αμερική και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι οι νέοι μεταξύ 20-24 ετών που δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία απολύτως σεξουαλική επαφή από τότε που έγιναν επίσημα ενήλικοι (δηλαδή 18) αγγίζει το 15% έναντι του 6% των ατόμων που ήταν στην ίδια ηλικία κατά τη δεκαετία του 1960 και του 12% εκείνων που ανήκαν στην ίδια ηλικιακή ομάδα κατά τη δεκαετία του 1970 και του 1980.

Η ίδια μελέτη υπογραμμίζει ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα ενώ, σύμφωνα με τον Ράιν Σέρμαν, επικεφαλής και της έρευνας, φαίνεται ότι το διαδίκτυο δεν έχει κάνει πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς μεταξύ των νέων τις χαλαρές σεξουαλικές σχέσεις και τα one-night stand.

«Κρίνοντας από διάφορες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Tinder, θα περίμενε κανείς ότι οι Millennials ψάχνουν περισσότερο για ελεύθερες σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις. Ωστόσο, αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι τη συγκεκριμένη γενιά φαίνεται να μην την απασχολεί τόσο πολύ  το εφήμερο και περιστασιακό σεξ», τονίζει ο Σέρμαν.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour πάντως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα οι νέοι επιλέγουν την αποχή έναντι του σεξ για διάφορους λόγους, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται «το γεγονός ότι εγκαταλείπουν την γονεϊκή στέγη αργότερα, η άνοδος των video games τα οποία αποτελούν ένα εναλλακτικό αλλά εξαιρετικά απολαυστικό μέσο διασκέδασης καθώς και η εύκολη προσβασιμότητα που έχουν σε πορνογραφικό υλικό», τονίζει ο Σέρμαν.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός