Skip to main content

SEX

Να γιατί λατρεύει τόσο το στήθος σου

Ναι, υπάρχει λόγος... επιστημονικός που το βλέμμα και το ενδιαφέρον του εστιάζουν στο μπούστο του.


Φύλλις Νικολάου

Είμαστε βέβαιες ότι όπως κι εμείς, έτσι και εσύ, έχεις αναρωτηθεί γιατί οι φίλοι σου ή ο σύντροφός σου δείχνει τόσο έντονο ενδιαφέρον για το γυναικείο στήθος. Μάλιστα το ενδιαφέρον τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μικρό ή μεγάλο του μέγεθος. Εμείς σήμερα, σου λύνουμε την απορία και σου εξηγούμε την εμμονή των αντρών με το γυναικείο μπούστο που τους εμποδίζει από το να κρατούν το βλέμμα τους στο.. ύψος του!

Ο λόγος λοιπόν είναι εξελικτικός – τουλάχιστον έτσι τονίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Έμορι. Σύμφωνα με αυτούς, μάλιστα, η εμμονή των αντρών οφείλεται σε ένα νευρικό κύκλωμα του οποίου η λειτουργία δημιουργεί τον έντονο και βαθύ δεσμό μεταξύ μωρού και μητέρας. Πώς λειτουργεί; Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», με αποτέλεσμα η μητέρα να εστιάζει την προσοχή της στο μωρό της. Ως εκ τούτου, λοιπόν, οι άντρες λατρεύουν το γυναικείο στήθος από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους, μια λατρεία από την οποία δεν μπορούν –τουλάχιστον ασυνείδητα– να παραιτηθούν.

Το ίδιο «αρχαίο» κύκλωμα μάλιστα είναι υπεύθυνο για την οικειότητα που χτίζεται μεταξύ των ζευγαριών. Όταν λοιπόν ο καλός σου αγγίζει το στήθος σου, ο εγκέφαλός σου εκκρίνει ωκυτοκίνη και, έτσι, σε κάνει να νιώθεις οικεία μαζί του.  Παράλληλα,  τονίζουν οι αμερικανοί ερευνητές, με αυτήν την κίνησή του, ο καλός σου ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με εκείνες που «ξυπνούν» όταν διεγείρεται ο κόλπος και η κλειτορίδα σου.

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν; Ότι η λατρεία του καλού σου για το γυναικείο μπούστο δεν είναι απαραίτητα άξια... ζηλοτυπίας. Αντίθετα, εκφράζει μια συμπεριφορά που αναπτύχθηκε στα μέλη του ισχυρού φύλου προκειμένου να ενισχύουν το αίσθημα οικειότητας και το δέσιμο με την εκάστοτε ερωτική παρτενέρ τους.

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων