Skip to main content

SEX

Πόσο πιθανό είναι να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο εύκολα πέφτουμε στο κρεβάτι.


Φύλλις Νικολάου

Είμαστε βέβαιες ότι το δίλημμα το έχεις αντιμετωπίσει κι εσύ: να κάνεις ή να μην κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;  Και μπορεί να μην σου έχουμε ξεκάθαρη απάντηση για αυτό – η επιλογή είναι άλλωστε δική σου – νέα έρευνα όμως εξ Αμερικής έρχεται να μας δείξει πόσο πιθανό είναι να μετατραπεί ένα ραντεβού σε βραδιά γεμάτη πάθος.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της πλατφόρμας γνωριμιών OkCupid και κατέδειξε ότι η πιθανότητα του σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι αυξημένη, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά μέσα στην τελευταία δεκαετία – και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν από τους χρήστες της πλατφόρμας να απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτήσεων για την ερωτική συμπεριφορά τους, ανάμεσά στις οποίες συγκαταλεγόνταν και η ερώτηση-κεραυνός περί σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Οι απαντήσεις των χρηστών κατέδειξαν τον απόλυτο διχασμό με το 50% των συμμετεχόντων να δηλώνουν θετικά προσκείμενοι σε αυτό το ενδεχόμενο και το υπόλοιπο 50% να αρνείται κατηγορηματικά να πέσει στο κρεβάτι με την... πρώτη! Ακόμα πιο ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι σε αντίστοιχη έρευνα το 2005, το ποσοστό των αρνήσεων άγγιζε το 31%, παρουσιάζοντας αύξηση 19% μέσα σε μια δεκαετία. Πού οφείλεται αυτή η πτώση; Στο γεγονός ότι η στάση του ισχυρού φύλου έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, με το 57% των ερωτηθέντων αντρών να δηλώνουν υπέρ του σεξ στο πρώτο ραντεβού δέκα χρόνια μετά έναντι του 83% που δήλωναν υπέρμαχοι του στο 2006.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό που φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς θέτουν ως βασική προτεραιότητα το συναίσθημα έναντι της σεξουαλικής ικανοποίησης», τονίζει η Jimena Almendares, Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προϊόντος του OKCupid.

Και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι χρήστες μας, άλλωστε, δήλωνουν ότι η ιδανική στιγμή για να κάνουν πρώτη φορά σεξ με το υποκείμενο του πόθου τους είναι κάπου ανάμεσα στο τρίτο και το έκτο ραντεβού, όχι στο πρώτο».

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια