Πόσο πιθανό είναι να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού; - AllYou.gr

Search

Πόσο πιθανό είναι να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο εύκολα πέφτουμε στο κρεβάτι.

> SEX ::
04 Ιανουαρίου 2017

Είμαστε βέβαιες ότι το δίλημμα το έχεις αντιμετωπίσει κι εσύ: να κάνεις ή να μην κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;  Και μπορεί να μην σου έχουμε ξεκάθαρη απάντηση για αυτό – η επιλογή είναι άλλωστε δική σου – νέα έρευνα όμως εξ Αμερικής έρχεται να μας δείξει πόσο πιθανό είναι να μετατραπεί ένα ραντεβού σε βραδιά γεμάτη πάθος.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της πλατφόρμας γνωριμιών OkCupid και κατέδειξε ότι η πιθανότητα του σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι αυξημένη, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά μέσα στην τελευταία δεκαετία – και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν από τους χρήστες της πλατφόρμας να απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτήσεων για την ερωτική συμπεριφορά τους, ανάμεσά στις οποίες συγκαταλεγόνταν και η ερώτηση-κεραυνός περί σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Οι απαντήσεις των χρηστών κατέδειξαν τον απόλυτο διχασμό με το 50% των συμμετεχόντων να δηλώνουν θετικά προσκείμενοι σε αυτό το ενδεχόμενο και το υπόλοιπο 50% να αρνείται κατηγορηματικά να πέσει στο κρεβάτι με την... πρώτη! Ακόμα πιο ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι σε αντίστοιχη έρευνα το 2005, το ποσοστό των αρνήσεων άγγιζε το 31%, παρουσιάζοντας αύξηση 19% μέσα σε μια δεκαετία. Πού οφείλεται αυτή η πτώση; Στο γεγονός ότι η στάση του ισχυρού φύλου έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, με το 57% των ερωτηθέντων αντρών να δηλώνουν υπέρ του σεξ στο πρώτο ραντεβού δέκα χρόνια μετά έναντι του 83% που δήλωναν υπέρμαχοι του στο 2006.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό που φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς θέτουν ως βασική προτεραιότητα το συναίσθημα έναντι της σεξουαλικής ικανοποίησης», τονίζει η Jimena Almendares, Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προϊόντος του OKCupid.

Και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι χρήστες μας, άλλωστε, δήλωνουν ότι η ιδανική στιγμή για να κάνουν πρώτη φορά σεξ με το υποκείμενο του πόθου τους είναι κάπου ανάμεσα στο τρίτο και το έκτο ραντεβού, όχι στο πρώτο».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!