Skip to main content

SEX

Ο πιο πιθανός λόγος που δεν κάνετε πια σεξ

Εντόπισε το πρόβλημα και (ξανα)βάλε  με τον πιο απλό τρόπο, φωτιά στο κρεβάτι σου.



Έντονοι ρυθμοί. Υποχρεώσεις. Παιδιά. Ρουτίνα. Συνέχισε τη λίστα μόνη σου... είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δεκάδες λόγοι που σε κρατάνε μακρυά από το σεξ με τον σύντροφο σου. Κι αν δε σε κρατάνε ακριβώς, τουλάχιστον εσύ τους χρησιμοποιείς ως απάντηση στον εαυτό σου, κάθε φορά που αναρωτιέσαι "τι φταίει και δεν υπάρχει πάθος πια" κλπ κλπ. 

Όπως και να έχει, υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις ώστε να ενεργοποιήσεις ξανά το κομμάτι "σεξ" στη ζωή σου. Δεν είναι αλλό από τον προγραμματισμό! Ναι, ναι, πολύ καλά διαβάζεις. Όπως ακριβώς προγραμματίζεις να πιεις καφέ με τους φίλους σου ή να πας στο θέατρο που σου φαίνεται εξαιρετικό, έτσι ακριβώς οφείλεις να κανονίσεις και τις ώρες που εσύ και ο σύντροφος σου θα βρεθείτε στο κρεβάτι. 

Η σεξοθεραπεύτρια Krystal Woodbridge, μιλώντας στο Independent, ανέφερε πως περίπου το 60-70% των πελατών της που την επισκέπτονται αναφορικά με κάποιο πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή, συνήθως δεν έχει αρκετό χρόνο να διαθέσει ώστε να κάνει τις επιθυμίες του πράξεις. "Πάντα λένε δεν είχαμε χρονο. Είναι υπερ-αφιερωμένοι στις δουλειές, στα παιδιά, στις οικογενειακές υποχρεώσεις... το πρόβλημα είναι ότι πολλά ζευγάρια βάζουν σε προτεραιότητα άλλα πράγματα αντί για τη σχέση τους. Αν κάτι στη σεξουαλική ζωή ή στη σχέση θέλει δουλειά, πρέπει να διαθέσεις χρόνο για να το δουλέψεις. Το ξέρω ότι ακούγεται προφανές αλλά πολλά ζευγάρια δεν το κάνουν".

Στα ίδια χνάρια βαδίζει και η σεξοθεραπεύτρια Denise Knowles που μίλησε στο Ιndependent. "Πολλοί δεν βρίσκουν καλή την ιδέα γνα προγραμματίσουν το σεξ, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα αλλά όταν έχεις γεμάτη ζωή, πρέπει όντως να το προγραμματίσεις, ειδικά όταν το αρχικό αίσθημα του να είσαι μαζί με τον άλλον, έχει ξεθωριάσει". 

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.