Skip to main content

SEX

Ο πιο πιθανός λόγος που δεν κάνετε πια σεξ

Εντόπισε το πρόβλημα και (ξανα)βάλε  με τον πιο απλό τρόπο, φωτιά στο κρεβάτι σου.



Έντονοι ρυθμοί. Υποχρεώσεις. Παιδιά. Ρουτίνα. Συνέχισε τη λίστα μόνη σου... είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δεκάδες λόγοι που σε κρατάνε μακρυά από το σεξ με τον σύντροφο σου. Κι αν δε σε κρατάνε ακριβώς, τουλάχιστον εσύ τους χρησιμοποιείς ως απάντηση στον εαυτό σου, κάθε φορά που αναρωτιέσαι "τι φταίει και δεν υπάρχει πάθος πια" κλπ κλπ. 

Όπως και να έχει, υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις ώστε να ενεργοποιήσεις ξανά το κομμάτι "σεξ" στη ζωή σου. Δεν είναι αλλό από τον προγραμματισμό! Ναι, ναι, πολύ καλά διαβάζεις. Όπως ακριβώς προγραμματίζεις να πιεις καφέ με τους φίλους σου ή να πας στο θέατρο που σου φαίνεται εξαιρετικό, έτσι ακριβώς οφείλεις να κανονίσεις και τις ώρες που εσύ και ο σύντροφος σου θα βρεθείτε στο κρεβάτι. 

Η σεξοθεραπεύτρια Krystal Woodbridge, μιλώντας στο Independent, ανέφερε πως περίπου το 60-70% των πελατών της που την επισκέπτονται αναφορικά με κάποιο πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή, συνήθως δεν έχει αρκετό χρόνο να διαθέσει ώστε να κάνει τις επιθυμίες του πράξεις. "Πάντα λένε δεν είχαμε χρονο. Είναι υπερ-αφιερωμένοι στις δουλειές, στα παιδιά, στις οικογενειακές υποχρεώσεις... το πρόβλημα είναι ότι πολλά ζευγάρια βάζουν σε προτεραιότητα άλλα πράγματα αντί για τη σχέση τους. Αν κάτι στη σεξουαλική ζωή ή στη σχέση θέλει δουλειά, πρέπει να διαθέσεις χρόνο για να το δουλέψεις. Το ξέρω ότι ακούγεται προφανές αλλά πολλά ζευγάρια δεν το κάνουν".

Στα ίδια χνάρια βαδίζει και η σεξοθεραπεύτρια Denise Knowles που μίλησε στο Ιndependent. "Πολλοί δεν βρίσκουν καλή την ιδέα γνα προγραμματίσουν το σεξ, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα αλλά όταν έχεις γεμάτη ζωή, πρέπει όντως να το προγραμματίσεις, ειδικά όταν το αρχικό αίσθημα του να είσαι μαζί με τον άλλον, έχει ξεθωριάσει". 

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ