Skip to main content

SEX

Polyamory: η νέα τάση στο σεξ


Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά;



Μέχρι τρία άτομα είναι διαδήλωση. Αυτό ήξερα εγώ. Επίσης ότι στο σεξ είναι επιτρεπτό να κάνεις ό,τι θέλεις αρκεί να αφορά δύο άτομα και να μην κινδυνεύει κανείς από τους δύο.

Φαίνεται πως είμαι πολύ παλιομοδίτισσα γιατί διαβάζω σε έρευνες ότι τελικά δύο δεν είναι αρκετοί. Να μαζευόμαστε σιγά σιγά, αυτό δείχνει η νέα τάση.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας Google Trends, αυξάνονται τα ζευγάρια που έχουν “ανοιχτή σχέση”, επιτρέπουν δηλαδή ο ένας στον άλλον να φλερτάρουν ή/και συνευρίσκονται σεξουαλικά και με άλλα άτομα. 

Η δρ. Amy Moors, διευθύντρια έρευνας και αξιολόγησης κοινωνικών επιστημών στο College of Engineering του Πανεπιστημίου Purdue, μιλάει για τους όρους "polyamory" (κάτι σαν πολλή και αγάπη) και "ανοιχτές σχέσεις" που αυξήθηκαν στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο ενώ ο όρος "swingers" έχει μειωθεί. 

Και σε περίπτωση που έχεις σοκαριστεί, η επιστήμων λέει ότι:

“Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγαπούν ή/και να κάνουν σεξ με περισσότερα από ένα άτομα (...) Μάλιστα, μερικές από τις πρόσφατες εργασίες μου συνέκριναν την ποιότητα σχέσεων με βάση την εμπιστοσύνη, την ικανοποίηση και το πάθος μεταξύ ατόμων σε μονογαμικές και μη-μονογαμικές σχέσεις και δεν βρήκα διαφορές”.

Μάλιστα. Προβλέπω ότι η φράση «αγάπη μου, φώναξα σπίτι τα παιδιά για το βράδυ» θα αποκτήσει άλλο νόημα σύντομα. Τουλάχιστον δεν θα βλέπουμε μπάλα. 
 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου