Το μυστικό για καλύτερο σεξ; Μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού! - AllYou.gr

Search

Το μυστικό για καλύτερο σεξ; Μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού!

Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα.

> SEX ::
20 Νοεμβρίου 2014

Οι ειδικοί των σχέσεων συμφωνούν ότι η υγιής σεξουαλική ζωή είναι ένα βασικό κομμάτι της ευτυχίας ενός ζευγαριού. Πώς όμως διαμορφώνεται στο σήμερα στην εποχή των αυξημένων υποχρεώσεων το σεξ; Χρειάζεται ακόμα να μείνουμε στους παραδοσιακούς ρόλους, όπου ο άνδρας φεύγει για τη δουλειά και η γυναίκα αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού προκειμένου να προστατεύσουμε το σεξ; Η διαφοροποίηση στους ρόλους και η ανάγκη για μεγαλύτερη ισότητα μέσα στην οικογένεια μπορεί να διαταράξει τη σεξουαλική μας ζωή;

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Georgia αποκάλυψε ότι τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού δεν διακινδύνευουν την σεξουαλική τους ζωή. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας, την καθηγήτρια Ντάνιελ Κάρλσον τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες που μας παρείχαν στοιχεία ότι η σεξουαλική ζωή μειώνεται όταν οι άνδρες συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στοιχεία αυτά είναι παρωχημένα και δεν επιβεβαιώνονται από τη σύγχρονη έρευνα. Η Κάρλσον και οι συνεργάτες της επεξεργάστηκαν δεδομένα από έγγαμα ζευγάρια με ένα παιδί. Τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι μοιράζονταν τις εργασίες μέσα στο σπίτι, δεν βίωναν αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή. Αντίθετα, τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι λειτουργούν με όρους ισότητας στην οικογενειακά ζωή είχαν παρόμοια αν όχι καλύτερη σεξουαλική ζωή από τα ζευγάρια που διατηρούσαν πιο παραδοσιακούς ρόλους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σημερινά ζευγάρια έχουν περισσότερα πρότυπα και παραδείγματα ζευγαριών που μοιράζονται τους ρόλους σε σχέση με τη δεκαετία του 1980. «Είναι πιο εύκολο από παλιά και το αποτέλεσμα είναι σχέσεις καλύτερης ποιότητας», λέει η Κάρλσον.

Πηγή: Iatrikanea.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.
BEAUTY TIPS

To ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξεβάφεις τα νύχια σου

Αυτή η συνήθεια, σου κάνει τα νύχια πιο αδύναμα.