Skip to main content

SEX

Το μυστικό του καλού σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις

Να τι πρέπει να κάνεις για να περνάς καλά.



Ας το παραδεχτούμε. Όσο περνούν τα χρόνια το σεξ παίρνει την κατιούσα. Το ζευγάρι δένεται πολύ, νιώθει οικεία αλλά η σεξουαλική διάθεση πέφτει. Πολλές φορές απουσιάζει εντελώς. 

Αυτό λέει ο κανόνας. Μην μου πεις όμως ότι δεν ξέρεις ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί και συνεχίζουν να απολαμβάνουν το σεξ. Μάλιστα μπορεί να το απολαμβάνουν πολύ περισσότερο από ό,τι στην αρχή της σχέσης τους.

Το μυστικό τους δεν κρύβεται στην κρεβατοκάμαρά τους αλλά έξω από αυτή. Οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα ζευγάρια που διατηρούν το πάθος άσβεστο αναπτύσσουν μια συμπεριφορά που ονομάζεται ανταποκρισιμότητα. Με απλά λόγια, νοιάζονται και φροντίζουν ο ένας τον άλλον και νιώθουν ξεχωριστοί στα μάτια του συντρόφου τους. 

Και αυτό, φίλη μου, δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχεις όσο περνάει ο καιρός, αποκτάς και παιδάκια, και τρέχεις και δεν προλαβαίνεις. Κι όμως αυτό που είναι το πλέον σημαντικό στη σχέση είναι να νιώθεις ότι ο άλλος σε καταλαβαίνει, σε κατανοεί και ότι είναι υποστηρικτικός σε ό,τι κι αν κάνεις, είτε αυτό λέγεται δουλειά, είτε λέγεται γονεϊκότητα. 

Αντί, λοιπόν, να αφήνεις τη σχέση σου να φθείρεται με τον καιρό και ίσως να ψάχνεις για κάποιον εραστή για να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές σου ανάγκες, δώσε λίγη έμφαση στον σύντροφό σου, νοιάσου και φρόντισέ τον, συζήτησε μαζί του ότι χρειάζεσαι το ίδιο από εκείνον.

Και το κρεβάτι θα συνεχίσει να είναι τόσο καυτό όσο πολλά χρόνια πριν. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30