Skip to main content

SEX

Τελικά είναι πιο σέξι οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι;

Οι επιστημονικές γνώμες διίστανται...


Γεωργία Κοντού

Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα καθημερινό βάσανο που πρέπει όλοι να επωμιστούμε και μερικές φορές μπορεί να αποτελέσει αφορμή για καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια. Ενώ ορισμένοι άντρες είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν και να μην αναλαμβάνει το βαρύ αυτό φορτίο μόνο η γυναίκα, σε άλλες περιπτώσεις ο «πασάς» αρνείται πεισματικά να ανακατευτεί σε «γυναικείες δουλειές».

Το ζήτημα της φροντίδας του νοικοκυριού φαίνεται όμως να απασχολεί και τους επιστήμονες, καθώς εδώ και χρόνια μελετούν κατά πόσο η συμμετοχή του άντρα στις δουλειές του σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Θα περίμενε κανείς ότι ένας άντρας που μοιράζεται τα βάρη του νοικοκυριού με τη σύντροφό του χαίρει της εκτίμησής της και επομένως η ίδια τον αντιμετωπίζει πιο ευνοϊκά, με τα ευεργετικά αυτά οφέλη να «διαρρέουν» και στην… κρεβατοκάμαρα. Αυτό είχε δείξει άλλωστε μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί το 2013 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Οι Ισπανοί φαίνεται ωστόσο να διαφωνούν!

Κοινωνιολόγοι από το Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 4.561 μεσήλικα ζευγάρια από τις ΗΠΑ και κάλυπταν διάστημα 20 περίπου ετών.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση American Sociological Review αναφέρει πως δουλειές όπως το μαγείρεμα και το καθάρισμα θεωρούνται κατ’ εξοχήν «γυναικείες» γι’ αυτό και σε ποσοστό 80% εκτελούνται από τις γυναίκες. Από την άλλη, οι άντρες αναλαμβάνουν «αντρικές δουλειές», όπως η πληρωμή των λογαριασμών και η φροντίδα του κήπου.

Αν και τα ζευγάρια που μοιράζονται τα βάρη του νοικοκυριού φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα, όταν οι άντρες αναλάμβαναν καθήκοντα που τυπικά εκτελεί η σύντροφός τους δεν απολάμβαναν τόσο συχνά το σεξ.

Ο ερευνητής Sabino Kornrich από το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι τα στερεότυπα που αφορούν στα δύο φύλα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα και αυτό μπορεί να εξηγήσει τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν παρόμοιους ρόλους μέσα στο σπίτι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται περισσότερο σαν αδέλφια παρά σαν εραστές.

Πηγή: Iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νέα για την υγεία του - Τι έδειξε το εγκεφαλογράφημα

Οι γιατροί θα προσπαθήσουν για τρίτη φορά να τον αποσωληνώσουν

CELEBS

Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία της, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955