5 ερωτικά κλισέ για τους άντρες και τις γυναίκες... - AllYou.gr

Search

5 ερωτικά κλισέ για τους άντρες και τις γυναίκες...

...που παραδέχεται και η επιστήμη!

> SEX ::
28 Δεκεμβρίου 2014

1. Οι άντρες σπάνια θέλουν να είναι "μόνο φίλοι". Όσο κι αν μας βολεύει να πιστεύουμε ότι άντρες και γυναίκες μπορούν να διατηρούν αυστηρά πλατωνικές σχέσεις, μια πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει το αντίθετο. Οι επιστήμονες ζήτησαν από 88 ζευγάρια φίλων διαφορετικού φύλου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις δυναμικές της σχέσης τους. Τα συμπεράσματα ήταν σαφή: Οι άντρες ελκύονται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες φίλες τους από ό,τι εκείνες από αυτούς. Επιπλέον, δείχνουν πιο πρόθυμοι να βγουν ραντεβού με μια φιλενάδα τους που είναι δεσμευμένη. Την επόμενη φορά λοιπόν που ο "κολλητός" σου θα σε καλέσει σπίτι του για ένα ποτό πρόσεξε τι θα φορέσεις, ανάλογα με την εξέλιξη που θα ήθελες να έχει η βραδιά.

2. Οι γυναίκες προτιμούν τα "κακά παιδιά". Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Newsweek, ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια παρατήρησαν σε μια σειρά πειραμάτων ότι οι άντρες γοητεύονται περισσότερο από μια γυναίκα που στο πρώτο ραντεβού δείχνει να ανταποκρίνεται, παρά από μια άλλη, η οποία είναι -ή το παίζει- αδιάφορη. Οι γυναίκες, από την άλλη, νιώθουν μεγαλύτερη έλξη από άντρες που, κοινώς, τις "φτύνουν". Μερικές φορές τα θέλουμε και τα παθαίνουμε, τελικά...

3. Οι γυναίκες φτάνουν λιγότερο συχνά σε οργασμό από ό,τι νομίζουν οι άντρες. Σύμφωνα με μια έρευνα του Kinsey Institute σε διάφορα ζευγάρια, το 85% των αντρών υποστήριξαν ότι η παρτενέρ τους έφτασε σε κορύφωση την τελευταία φορά που έκαναν σεξ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψαν οι ίδιες οι παρτενέρ τους, μόλις το 64% είχαν οργασμό. Στοιχεία του ίδιου ινστιτούτου δείχνουν, μάλιστα, ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φτάσουν σε οργασμό με την αυτοϊκανοποίηση παρά στη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Πραγματικά περνάμε και μόνες μας καλά...

4. Το σεξ επιβεβαιώνει το αντρικό "εγώ". Μια ψυχολόγος από το βρετανικό Durham University ρώτησε πάνω από 3.300 ανθρώπους ηλικίας 17-40 ετών πώς νιώθουν μετά από ένα one-night stand. Ποιο ήταν το συμπέρασμα αυτής της μαραθώνιας δημοσκόπησης; Το επόμενο πρωί αισθάνονται ωραία το 80% των αντρών, αλλά μόλις το 54% των γυναικών. Τα αρσενικά δήλωσαν, πιο συγκεκριμένα, ότι έστω και μια ευκαιριακή επαφή τούς κάνει να νιώθουν επιτυχημένοι και χαρούμενοι. Το σεξ στο πλαίσιο μιας σχέσης επίσης φαίνεται να ευνοεί την αυτοπεποίθηση ενός άντρα, αρκεί αυτός να αισθάνεται ότι η σύντροφός του τον ποθεί διαρκώς.

5. Οι γυναίκες "κολλούν" πιο εύκολα με έναν άντρα μετά το σεξ. Για όλα φταίει η ορμόνη ωκυτοκίνη που απελευθερώνει ο γυναικείος οργανισμός σε γενναιόδωρες ποσότητες την ώρα της επαφής, κάνοντάς μας να πλημμυρίζουμε από συναισθήματα όπως κατανόηση και εμπιστοσύνη ακόμη και για έναν εφήμερο παρτενέρ. Και οι άντρες εκκρίνουν ωκυτοκίνη, αλλά η τεστοστερόνη τους γρήγορα εξουδετερώνει την... καταστροφική επίδραση της πρώτης (συχνά διευκολύνοντάς τους να σβήσουν το νούμερό μας από το κινητό τους μετά το φιλί της καληνύχτας). Ακολούθησε το allyou στο Instagram!