Skip to main content

SEX

4 λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ, τώρα!

Το λένε και οι επιστήμονες...



Εάν σου έλεγαν ότι το sex μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται νεότερο και αυτομάτως πιο σέξι, θα το έκανες συχνότερα; Οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειαζόμαστε πολλές αφορμές για να αφήσουμε στην άκρη τις κρέμες νυχτός με αντάλλαγμα το χαμόγελο μετά από μια παθιασμένη νύχτα.

Μια νέα έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, θα σε ρίξει στο κρεβάτι, αφού έδειξε πως οι ενήλικες που έχουν μια συχνή, ενεργή σεξουαλική ζωή δείχνουν 5 με 7 χρόνια νεότεροι. Το σεξ φαίνεται πως είναι ελιξίριο νεότητας και πηγή ζωής τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες που έχουν οργασμό δύο φορές την εβδομάδα ή και παραπάνω. Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει το δέρμα μας να λάμπει;

1. Αποβάλλει τις τοξίνες.Το σεξ όχι μόνο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερη ζωντάνια αλλά μας επιτρέπει επίσης να αποβάλλουμε τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα. Τι σημαίνει αυτό; Λαμπερό δέρμα αφού κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνεται η οξυτοκίνη, η ορμόνη του έρωτα που δρα κατά της γήρανσης.

2. Έχει αντί-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Εκτός από την οξυτοκίνη, κατά τη διάρκεια του σεξ, εκκρίνονται και ενδορφίνες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ περνάμε καλά στο κρεβάτι, ταυτόχρονα κάνουμε και μια μάσκα ομορφιάς, αναδόμησης και αναζωογόνησης με φυσικές ουσίες που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

3. Εμποδίζει την ξηρότητα του δέρματος. Το συχνό και ποιοτικό σεξ αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων του οργανισμού μας, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την ξηρότητα αλλά και να καλυτερέψουν την ελαστικότητα του δέρματος. Μη μείνεις, βέβαια, μόνο σε αυτό αφού η καθημερινή ενυδάτωση με κρέμα ειδική για τον τύπο του δέρματός σου είναι απαραίτητη!

4. Κάνει θαύματα στην ακμή. Το συχνό σεξ μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση αντιαισθητικών σπυριών. Οι εξάρσεις ακμής συμβαίνουν όταν είμαστε αγχωμένοι ή κάνουμε κακό ύπνο, για αυτό το σεξ λίγο πριν τον ύπνο βοηθά.

 Μην ξεχνάς, ότι το σεξ είναι ένα είδος γυμναστικής όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τους μύες του προσώπου. Δηλαδή, όσο περισσότερο σεξ τόσο καλύτερα για το δέρμα σου και την εμφάνισή σου. Ιδανική συχνότητα θεωρούνται οι 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ενώ αν είσαι single οι ειδικοί συνιστούν ακόμα και την αυτοϊκανοποίηση. Μπορεί να μην έχεις όλα τα οφέλη, αλλά λειτουργεί ως ένα βαθμό.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέλλα Φυρογένη: Η ηλικία, o σύντροφος, η ζωή στο χωριό και οι κατάρες

Όσα δεν ξέρουμε για τη «Χάιδω» από τη Γη της Ελιάς

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

CELEBS

Ανδρομάχη: Το βιογραφικό, ο έρωτας με τον Λιβάνη & η Eurovision

Η τεράστια επιτυχία του remake «Παράλληλη Αγάπη»