Skip to main content

SEX

6 αληθινές (ή μήπως όχι;) θεωρίες για το σεξ

Εσύ, πόσες από αυτές πιστεύεις;



To σεξ είναι σαφώς ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Κάθε παράμετρός του γίνεται αντικείμενο έρευνας και σχολιασμού. Το μέγεθος, η διάρκεια, ο οργασμός, οι στάσεις, αναλύονται ευλαβικά και περιβάλλονται από μύθους και αλήθειες, που συχνά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε. Τι απ' όλα αυτά όμως ισχύει τελικά;

1. Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί 4 φορές περισσότερο από τον αντρικό: Πράγματι, ισχύει. Σύμφωνα με έρευνες, ο αντρικός οργασμός έχει διάρκεια περίπου 6 δευτερόλεπτα ενώ ο γυναικείος μπορεί να φτάσει και τα 20.

2. Όταν έχεις οργασμό είναι πολύ πιο πιθανό να μείνεις έγκυος: Αυτό καταλαβαίνουμε γιατί επικρατεί γενικότερα σαν άποψη, αλλά ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε ότι δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Το σεξ είναι σεξ όπως και να το κάνεις: από τη στιγμή που θα υπάρξει η διείσδυση και όχι φυσικά αν θα έρθει σε οργασμό η γυναίκα. Δεν παίζει ρόλο το αν θα έρθουμε ή όχι σε οργασμό.

3. Τα 2/3 των γυναικών έχει προσποιηθεί οργασμό: Δυστυχώς είναι κάτι πέρα για πέρα αληθινό. Καλό θα ήταν βέβαια, κορίτσια, να αρχίσουμε να… ρίχνουμε το ποσοστό.

4. Τα προφυλακτικά προστατεύουν κατά 97% από εγκυμοσύνη: Ισχύει και αυτό. Γι αυτό ακριβώς είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης, καθώς και η πιο αξιόπιστη. Οι υπόλοιπες μέθοδοι είναι δυνατόν μεν να προστατεύουν έως και κατά 99% από πιθανή εγκυμοσύνη, όμως δεν μπορούν να μας προστατεύσουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

5. Οι γυναίκες δηλώνουν 4 ερωτικούς συντρόφους και οι άντρες 7: Οι γυναίκες έχουν την τάση να μειώνουν τον αριθμό των παρτενέρ και οι άντρες να τον αυξάνουν. Οι άντρες έχουν σαν μέσο όρο τις 20-30 ερωτικές παρτενέρ, το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις γυναίκες.

6. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες ορμές το καλοκαίρι: Πρόκειται για μεγάλη αλήθεια την οποία πιθανότατα να έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Σύμφωνα με ειδικούς, η γυναικεία όσφρηση είναι πιο ευαίσθητη κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται αμέσως την έκκριση ουσιών από τους ιδρωτοποιούς αδένες ενός άντρα που ενδιαφέρεται σεξουαλικά.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια