Skip to main content

SEX

Ξέχνα τη γυμναστική! ΈΤΣΙ θα κάψεις όλες τις περιττές θερμίδες

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πιο... διασκεδαστικό τρόπο για να χάσεις κιλά!



Αν δεν είσαι οπαδός του γυμναστηρίου, το σεξ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κάψεις θερμίδες διασκεδάζοντας. Μάλιστα, ερευνητές από τον Καναδά ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τον ακριβές αριθμό που καίει ένας μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους λοιπόν, ένας νέος άντρας καίει περίπου 4.2 θερμίδες το λεπτό και μία νεαρή γυναίκα 3.1. Αν η πράξη διαρκεί κατά μέσο όρο 24.7 λεπτά, αυτό ισοδυναμεί με 104 θερμίδες για τους άνδρες και 69 για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να καθιστά το σεξ καλύτερη άσκηση από το περπάτημα – αλλά όχι τόσο καλή όσο το τζόκινγκ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Quebec εξέτασαν 21 ετερόφυλα ζευγάρια ηλικίας 18 έως 35 ετών. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων σεξουαλικών επαφών, τα ζευγάρια φόρεσαν ένα περιβραχιόνιο που παρακολουθούσε την ενέργεια που δαπάνησαν, ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο κουρασμένοι ένιωθαν μετά, πόση προσπάθεια κατέβαλαν και πόσο το απόλαυσαν. Οι συμμετέχοντες  είχαν υποβληθεί πιο πριν σε μία δοκιμή στον διάδρομο διάρκειας μισής ώρας, ώστε να μετρήσουν οι ερευνητές πόσες θερμίδες έκαψαν κατά τη διάρκεια της άσκησης και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τις μετρήσεις του περιβραχιόνιου. Οι άντρες, για παράδειγμα, έκαψαν 9,2 θερμίδες ανά λεπτό στο διάδρομο – αλλά μόνο 4,2 στην κρεβατοκάμαρα, ενώ οι γυναίκες έκαψαν 7,1 θερμίδες στον διάδρομο. Για να βάλει μάλιστα τα πράγματα στη θέση τους, οι ερευνητές μέτρησαν ότι η μέση σεξουαλική επαφή διήρκεσε 24,7 λεπτά, η μικρότερη 10 και η μεγαλύτερη 57 λεπτά.

Μιας και ορισμένοι μπορεί να απογοητευτούν με αυτά τα αποτελέσματα, μπορούν να ελπίζουν σε κάποια ευρήματα παλιότερης έρευνας. Η David Allison, μια βιοστατιστικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής επαφής με μέση διάρκεια. Σύμφωνα με την έρευνα της Allison, το σεξ διαρκεί περίπου 6 λεπτά κατά μέσο όρο και ότι η παραγωγή ενέργειας ισοδυναμεί με 20 θερμίδες, περίπου όσο και στο περπάτημα. «Ωστόσο, αν γίνει με αρκετό κέφι, το σεξ μπορεί να μετρήσει ως μία σημαντική άσκηση» σχολίασαν οι ερευνητές από το Κεμπέκ.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30