9 πράγματα που (μάλλον) δεν γνωρίζεις για το σπέρμα - AllYou.gr

Search

9 πράγματα που (μάλλον) δεν γνωρίζεις για το σπέρμα

Εσύ το ήξερες αυτό;

> SEX ::
23 Μαρτίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Μπορεί το σπερματοζωάριο να φαίνεται ως ένα μικρό, τόσο δα πραγματάκι, αλλά μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές! Υπάρχουν περίπου 200-500 εκατομμύρια από αυτά στη μέση ποσότητα του σπέρματος που παράγεται κάθε φορά που εκσπερματίζει ένας άντρας. Αν δεν γνώριζες ούτε αυτή την πληροφορία, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις με τι έχεις να κάνεις!

1. Το σπέρμα παράγεται στους όρχεις του άντρα και χρειάζονται δέκα εβδομάδες για να ωριμάσει ο κάθε «στρατιώτης».

2. Το ώριμο σπέρμα μπορεί να περιμένει έως και δύο εβδομάδες για τη μεγάλη ημέρα – αποθηκεύονται προσωρινά στην επιδιδυμίδα (έναν μακρύ περιελιγμένο σωλήνα στο πίσω μέρος των όρχεων.

3. Αν ο άντρας δεν εκσπερματώσει, τα σπερματοζωάρια κατανέμονται και απορροφούνται από το σώμα.

4. Το σπέρμα περιέχει περίπου μόνο 10% σπερματοζωάρια – το υπόλοιπο αποτελείται από ένζυμα, βιταμίνη C, ασβέστιο, πρωτεΐνες, νάτριο, ψευδάργυρο, κιτρικό οξύ και φρουκτόζη.

5. Η γεύση του σπέρματος μπορεί να επηρεαστεί από τη διατροφή των αντρών.

6. Οι υγιείς άντρες παράγουν περίπου 70 με 150.000.000 σπερματοζωάρια την ημέρα, αλλά όταν εκσπερματώνουν χάνουν τα τριπλάσια.

7. Μέσα στο σώμα μιας γυναίκας, το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και πέντε ημέρες.

8. Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά σπερματοζωάρια – τα θηλυκά είναι πιο αργά αλλά ισχυρότερα, ενώ τα αρσενικά είναι πιο γρήγορα αλλά ασθενέστερα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!