Ο σύντροφός σου κοιμάται αμέσως μετά το σεξ; Όχι, δεν φταις εσύ - AllYou.gr

Search

Ο σύντροφός σου κοιμάται αμέσως μετά το σεξ; Όχι, δεν φταις εσύ

Η επιστήμη τον "δικαιολογεί".

> SEX ::
02 Απριλίου 2015

Οι άντρες είναι τεμπέληδες. Δεν το λέμε εμείς, το παραδέχονται και οι ίδιοι. Αν υπάρχει σύντομος δρόμος θα τον ακολουθήσουν προκειμένου να μην κουραστούν και να πάρουν αυτό που θέλουν. Όσον αφορά, όμως, στον ύπνο μετά το σεξ, η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά η φύση τους.

Υπάρχει ένας βιολογικός λόγος για την υπνηλία που τους πιάνει αμέσως μετά το σεξ. Έρευνα έχει δείξει ότι όταν οι άνδρες εκσπερματώνουν, απελευθερώνουν ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών, μία εκ των οποίων είναι και η ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη. Τα επίπεδα της προλακτίνης είναι αρκετά πιο υψηλά κατά τη διάρκεια του ύπνου και μάλιστα ζώα που έχουν εμβολιαστεί με την ορμόνη σε διάφορες δοκιμές, έδειχναν κουρασμένα. Έτσι, όταν οι άντρες φτάνουν σε οργασμό, εκκρίνουν προλακτίνη, με αποτέλεσμα να τους φέρνει υπνηλία. Είναι τόσο απλό!

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι άντρες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια κατά τη διάρκεια του σεξ – τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ίδιοι – οπότε είναι φυσιολογικό να αισθάνονται εξουθενωμένοι. Πιθανότατα να μην δίναμε τόση σημασία σε αυτό το θέμα, αν πολλές από εμάς δεν ένιωθαν μια απίστευτη ενέργεια μετά τον οργασμό...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!