Skip to main content

SEX

Αποφεύγεις το σεξ όταν είσαι κουρασμένη; Ξανασκέψου το!

Θα σου κάνει καλό! 



Ο γενικός κανόνας που ισχύει για το σεξ είναι ότι σε διασκεδάζει και σου κάνει καλό. Πολλές φορές όμως, θέλεις τη διασκέδαση και τα οφέλη, αλλά καταλήγεις να νιώθεις κουρασμένη και βαριά μετά από μία κουραστική ημέρα. Γι' αυτές τις στιγμές, το "τεμπέλικο σεξ" είναι θαυμάσια επιλογή και απόλυτα θεμιτό.

Η Dr. Sadie Allison, ιδρύτρια του TickleKitty.com και συγγραφέας του best-seller Ride ‘Em Cowgirl! Sex Positions for Better Bucking, εξηγεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλεις το τεμπέλικο σεξ, σε αντίθεση με το υπερβολικά σέξι και φθηνό που βλέπεις στις ταινίες και συγκρίνεις με τη δική σου σεξουαλική ζωή. «Το να είσαι κουρασμένος, να μην έχεις αρκετό χρόνο και να θέλεις να κάνεις κάτι γρήγορα ή να είσαι ντροπαλή, αποτελούν λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλεις το τεμπέλικο σεξ» εξηγεί. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις αν θέλεις ή όχι να το κάνεις. Όταν είσαι εξαντλημένη και μισείς το καθετί, ίσως είναι καλή ιδέα να πας απλώς στο κρεβάτι σου. Αν όμως αισθάνεσαι απλά λίγο γκρινιάρα, το σεξ θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθείς καλύτερα.

«Αν πραγματικά δεν έχεις διάθεση αλλά νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, θα πρέπει να υπερβείς τα όρια μερικές φορές» λέει η Allison και δίνει μερικές ιδέες για να μπεις στο παιχνίδι. «Το να παρακολουθήσετε μία ερωτική ταινία και να αγγίζετε ο ένας τον άλλον είναι πάντα καλές ιδέες για να ξεκινήσεις. Είμαι επίσης, οπαδός των προκαταρκτικών. Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα απλά ερωτικά παιχνίδια, όπως αυτά που κάναμε στο γυμνάσιο, μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις την αρχή. Ξεκινήστε από τα βασικά. Αν αποφασίσεις όμως να επιδοθείς στο τεμπέλικο σεξ να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να μην έρχεσαι σε οργασμό κάθε φορά».

Αν θέλεις να το ευχαριστηθείς μέχρι τέλους αλλά να μην προσπαθήσεις και πολύ τότε η στάση «κουτάλι» είναι ιδανική. «Εσύ κάθεσαι απλά στην πλευρά σου και το απολαμβάνεις. Είναι τέλεια για πρωινό ξύπνημα και ιδανική μετά από το φαγητό, αφού δεν υπάρχει ούτε ταρακούνημα, ούτε πίεση» εξηγεί η Allison. Η «στάση του καναπέ» είναι επίσης μια καλή ιδέα όταν βρίσκεστε και οι δύο στον καναπέ και δεν έχετε όρεξη να μετακινηθείτε. Ο σύντροφός σου κάθεται στον καναπέ κι εσύ ανεβαίνεις από πάνω, με αποτέλεσμα να είστε πρόσωπο με πρόσωπο. Υπάρχει απεριόριστη οπτική αλλά και σωματική επαφή χωρίς να είναι ο ένας ακριβώς πάνω στον άλλον» προσθέτει.  

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός