Skip to main content

SEX

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν από την πρώτη σου φορά

Βήμα βήμα. 



Υπάρχουν μύθοι σχετικά με την πρώτη φορά μιας γυναίκας. Μπορεί η απώλεια της παρθενιάς να φαντάζει τρομακτικό, και σίγουρα η διείσδυση δεν πρέπει να είναι επώδυνη. Σήμερα θα δούμε κάποια βήματα σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζουμε την πρώτη μας φορά!

1. Αρχικά, πρέπει να αισθανόμαστε άνετα με την σεξουαλικότητά μας. Το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Το άγνωστο για μας είναι μία πρόκληση. Οπότε το άγχος δεν χρειάζεται να γίνει ανασταλτικός παράγοντας, ώστε να βάλουμε φρένο στην ερωτική μας ζωή και σε αυτήν την εμπειρία.

2. Γνωρίζουμε το σώμα μας και την ανατομία μας για να αισθανόμαστε σίγουρες. Αν και για τον σύντροφό μας είναι η πρώτη φορά, τότε μπορούμε να πειραματιστούμε μαζί του, ανακαλύπτοντας το σώμα μας ταυτόχρονα. Καλό είναι να κάνουμε ένα βήμα την φορά.

3. Ενημερωνόμαστε για τα προφυλακτικά και το λιπαντικό. Τα προφυλακτικά αφενός προστατεύουν από την μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων και από την εγκυμοσύνη, αφετέρου μειώνουν τον πόνο της πρώτης φοράς. Το λιπαντικό, είναι το αμέσως επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορούμε να αγοράσουμε, διότι διευκολύνει την διείσδυση και μειώνει τον πόνο.

4. Γνωρίζουμε για τον παρθενικό μας υμένα. Κάθε κορίτσι γεννιέται με τον παρθενικό του υμένα, ο οποίος όταν έρθουμε σε σεξουαλική επαφή σπάει. Αυτό που συμβαίνει είναι εκείνη την στιγμή να ματώσουμε για λίγο. Κάποιες κηλίδες αίματος θα εμφανιστούν. Αυτό είναι λογικό και δεν χρειάζεται να τρομάξουμε. Η καλύτερη συμβουλή είναι, την ώρα της διείσδυσης να μην σφίξουμε τους μύες μας, ώστε να είμαστε πιο χαλαρές.

5. Πριν την ολοκλήρωση της πράξης, είναι καλό να υπάρξει μία κολπική διείσδυση με το χέρι του συντρόφου μας. Είναι η πρώτη επαφή και πρέπει να εξοικειωθούμε με αυτή την αίσθηση.

6. Ξεχνιόμαστε από τα πάντα, νιώθουμε γαλήνια και επιλέγουμε ένα ήρεμο μέρος. Δεν μας αποσπά κάτι την προσοχή και διώχνουμε την νευρικότητα που νιώθουμε. Αυτό το καταφέρνουμε παίρνοντας τον χρόνο που θέλουμε. Σκεφτόμαστε το σεξ ως έναν μαραθώνιο και όχι ως sprint. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Τα πράγματα θα κυλήσουν όπως επιθυμούμε.

7. Δεν χρειάζεται να πιεστούμε. Αν δεν νιώσουμε έτοιμες το λέμε στον σύντροφό μας. Δεν πρέπει να νιώσουμε άσχημα για αυτό. Είναι απολύτως λογικό. Δεν χρειάζεται να πιεστούμε κατά την διάρκεια της πράξης. Παίρνουμε μία θέση που νιώθουμε άνετα.

8. Μετά την ολοκλήρωση της πράξης, επισκεπτόμαστε τον γυναικολόγο μας. Μία εξέταση δεν είναι κακή επιλογή. Δεν ξεχνάμε τα προφυλακτικά ποτέ, και δεν κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε! 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.