6 αλήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις για τον γυναικείο οργασμό - AllYou.gr

Search

6 αλήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις για τον γυναικείο οργασμό

Εσύ το ήξερες;

> SEX ::
08 Απριλίου 2015

Αρκετά έχουν ειπωθεί για τον γυναικείο οργασμό, αλλά ποια από αυτά έχουν την υποστήριξη της επιστήμης; Συλλέξαμε μερικά στοιχεία από τις πιο πρόσφατες μελέτες, καθώς και τα πιο ζουμερά γεγονότα και ρίχνουμε φως σε αυτό το πολυσυζητημένο θέμα. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις καλύτερο σεξ, να παρακινήσεις το σώμα σου κι άλλα τέτοια σημαντικά...

1. Το μέγεθος μετράει. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2012 από τον Stuart Brody, ψυχολόγο στο University of the West of Scotland, φαίνεται ότι το μέγεθος έχει σημασία όταν οι γυναίκες βιώνουν κολπικό οργασμό. Αν και το ζήτημα του μεγέθους αποδίδεται συχνά στην κοινωνική πίεση και τα στερεότυπα, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση πιο εύκολα με τους άντρες που έχουν πιο... πλούσια προσόντα.

2. Έχουν και οι γυναίκες πρόωρους οργασμούς. Φαίνεται ότι και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόωρο οργασμό, αφού σύμφωνα με μία πορτογαλική μελέτη του 2011, το 40% των γυναικών έφτασε πιο γρήγορα σε οργασμό απ΄ότι έπρεπε, ενώ το 3% των γυναικών το αντιμετωπίζουν ως χρόνια πρόβλημα.

3. Η καλύτερη επικοινωνία οδηγεί σε πιο καλό σεξ. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2011 στο  Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health αποκάλυψε ότι, το σεξ είναι πολύ πιο ευχάριστο για τους ανθρώπους που ακούν, κατανοούν τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου και συμπάσχουν με τον σύντροφό τους.

4. Μπορεί να έχεις οργασμό καθημερινά. Δεν υπάρχει «φυσιολογικός» αριθμός οργασμών που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Το 2009, οι ερευνητές Kim Wallen και Elisabeth Lloyd μελέτησαν 100 γυναίκες εθελόντριες ηλικίας 18 έως 60 ετών. Το 11% των γυναικών ήρθαν σε οργασμό κάθε φορά που έκαναν σεξ – και υπήρχε ο ίδιος αριθμός γυναικών που δεν έφτασαν ποτέ στην κορύφωση.

5. Οι περισσότερες γυναίκες προσποιούνται. Συγνώμη αγόρια, αλλά το 2011 ο Erin Cooper από το Temple University, διαπίστωσε ότι το 60% των γυναικών έχουν προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και του στοματικού έρωτα. Δεν είναι όμως μόνο γυναικείο ζήτημα, αφού το 25% των αντρών αποκάλυψε ότι έχει κάνει το ίδιο.

6. Η άσκηση μπορεί να προκαλέσει οργασμό. Παρόλο που δεν υπάρχει σαφής σύνδεση, το 2012 ερευνητές από το  Indiana University διαπίστωσαν ότι η άσκηση προκαλεί οργασμό, το λεγόμενο coregasm. Η μελέτη εκτιμά ότι το 15% των γυναικών μπορεί να έρθει σε οργασμό ενώ κάνει γυμναστική, μια εμπειρία που δεν είναι τόσο κοινή στους άντρες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!