Το αιώνιο ερώτημα: Υπάρχει φυσιολογικός αριθμός ερωτικών συντρόφων; - AllYou.gr

Search

Το αιώνιο ερώτημα: Υπάρχει φυσιολογικός αριθμός ερωτικών συντρόφων;

Μία (ακόμα) έρευνα προσπαθεί να δώσει την απάντηση...

> SEX ::
13 Ιουνίου 2015

Ίσως να νιώθεις πολύ άβολα κάθε φορά που ο σύντροφος σου σε ρωτάει τον αριθμό των προηγούμενων ερωτικών συντρόφων σου. Ίσως πάλι κι εσύ η ίδια να έχεις αναρωτηθεί κάποιες φορές αν έχεις αλλάξει πολλούς (ή και λίγους) παρτενέρ κι αν υπάρχει άραγε ένας νορμάλ αριθμός, ο οποίος καθορίζει μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Έρευνες που έχουν επιχειρήσει να δώσουν μία συγκεκριμένη απάντηση στην παραπάνω ερώτηση έχουν καταλήξει σε διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα μία έρευνα που έγινε το 2010 στην Αγγλία φαίνεται να βγάζει το συμπέρασμα ότι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες.

Παρ' όλα αυτά, μία πιο πρόσφατα έρευνα για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής δίνει σαν μέσο όρο τον αριθμό 11,7 για τους άντρες και 7,7 για τις γυναίκες, ενώ και στην έκθεση του «The Way We Are Now» για το 2014, το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους.

Μάλιστα, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους. Αντιθέτως, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σεξουαλικό σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν.

Πάντως, η έρευνα καταλήγει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε «φυσιολογικός» αριθμός ερωτικών συντρόφων, ξεκαθαρίζοντας πως το τι θεωρεί ο καθένας φυσιολογικό έχει να κάνει με το περιβάλλον απ' το οποίο προέρχεται, τις εμπειρίες αλλά και τις ηθικές του αξίες. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!