4 βήματα για καλύτερη σεξουαλική ζωή - AllYou.gr

Search

4 βήματα για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Η επιστήμη κατέληξε...

> SEX ::
17 Ιουνίου 2015

1. Κάνε γυμναστική. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσεις την υγεία σου είναι οι καρδιαγγειακές ασκήσεις. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται κατακόρυφα. Μια υγιής και δυνατή καρδιά θα αυξήσει την φυσική σου αντοχή. Τριάντα λεπτά τρέξιμο ή κολύμπι την ημέρα θα κάνουν θαύματα για την λίμπιντό σου.

2. Φάε σωστά. Ναι, η σωστή διατροφή εκτός από ένα όμορφο σώμα θα σου εξασφαλίσει ευεξία και στο... κρεβάτι. Αυτές είναι οι τροφές που θα σου κάνουν καλό.

Κρεμμύδι και σκόρδο: Όχι και ό,τι καλύτερο για την αναπνοή, αλλά θα σε βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

- Μπανάνες: Είναι πλούσιες σε κάλιο, βοηθούν να έχεις χαμηλότερη πίεση και σε γεμίζουν ενέργεια.

- Τσίλι και πιπεριές: Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμώντας την υπέρταση και την φλεγμονή.

- Ω-3 οξέα: Ο σολομός και ο τόνος είναι σημαντική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, ενώ θα τα βρεις και στο αβοκάντο και το ελαιόλαδο. Τα Ω-3 οξέα θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος.

- Βιταμίνη Β1: Βελτιώνει την ταχύτητα μετάδοσης των σημάτων στο νευρικό σύστημα. Θα την βρεις στο χοιρινό και τα φιστίκια.

- Αυγά: Πλούσια σε άλλους τύπους της βιταμίνης Β, τα αυγά θα βοηθήσουν να ισορροπήσεις τα ορμονικά σου επίπεδα. Αυτό θα μειώσει το στρες, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για την κακή σεξουαλική διάθεση και την στυτική δυσλειτουργία.

3. Χαλάρωσε. Το στρες επηρεάζει την υγεία μας με πολλούς τρόπους και η χαμηλή σεξουαλική διάθεση είναι ένας από αυτούς. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ηρεμούν και παίρνουν το μυαλό σου μακριά από την καθημερινότητα. 

4. Μείωσε το αλκοόλ. Μπορεί 1-2 ποτήρια από το αγαπημένο σου ποτό να σε βοηθάει πολλές φορές να χαλαρώσεις, αλλά ενδεχομένως να είναι και μία από τις αιτίες που δεν λειτουργείς όπως θα ήθελες στο κρεβάτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν εσύ και ο σύντροφος σου περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού, τότε και θα χαλαρώσετε αλλά και θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!