Και να θέλεις να κρυφτείς δεν μπορείς: Οι επιστήμονες ΞΕΡΟΥΝ πότε κάνεις σεξ (!) - AllYou.gr

Search

Και να θέλεις να κρυφτείς δεν μπορείς: Οι επιστήμονες ΞΕΡΟΥΝ πότε κάνεις σεξ (!)

Ιδού τα 5 αλάνθαστα σημάδια που τους το αποδεικνύουν. 

> SEX ::
20 Ιουνίου 2015

1. Η μυρωδιά. Όσο πιο ενεργή είναι η σεξουαλική μας ζωή, τόσο περισσότερες ορμόνες απελευθερώνει το σώμα. Αυτοί οι «χημικοί αγγελιαφόροι» γίνονται εύκολα αντιληπτοί από το αντίθετο φύλο και ενισχύουν την ερωτική έλξη. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Advanced Research δείχνει ότι αυτές οι σέξι ορμόνες διεγείρουν αυτούς που έχουμε απέναντι μας.

2. Η καλή διάθεση. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο υποστηρίζουν ότι το συχνό σεξ αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα ευεξίας και ικανοποίησης. Είναι μάλιστα μια αντίδραση που δεν μπορούμε να κρύψουμε και γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους γύρω μας. Αυτονόητο.

3. Η βελτιωμένη όψη. Πραγματοποιούνται αρκετές μεταβολές στο σώμα μας όταν κάνουμε σεξ, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Δύο από αυτές είναι η απελευθέρωση της έντασης στο μυϊκό σύστημα και η βελτιωμένη κυκλοφορία σε κάθε σημείο του σώματος. Έτσι, το πρόσωπο μοιάζει πιο ροδαλό, υγιές και ελκυστικό.

5. Ο καλός ύπνος. Μελέτη που δημοσιεύεται στο Oxford Journal of Human Reproduction δείχνει ότι μετά τον οργασμό οι γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% σε μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη. Η ορμόνη αυτή βοηθά στη χαλάρωση κι έτσι κοιμόμαστε πιο βαθιά. 

6. Η χαλαρότητα. Με την αγκαλιά, το φιλί και το σεξ, το σώμα απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη). Η απελευθέρωση της ορμόνης περιορίζει την ανάγκη για συνεχή προσοχή και συναισθηματική επιβεβαίωση και μας κάνει να είμαστε αλλά και δείχνουμε πιο χαλαροί και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας.  

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!