Skip to main content

SEX

Δυσκολεύεσαι να έρθεις σε οργασμό; Υπάρχει εξήγηση!

Και σου τη δίνει η επιστήμη.



Υπάρχουν και αδικίες σε αυτή τη ζωή. Πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ μερικές γυναίκες το έχουν πολύ εύκολο να έρθουν σε οργασμό, κάποιες άλλες πρέπει να παιδεύονται για ώρες και πάλι τα αποτελέσματα να μην είναι εξασφαλισμένα. 

Οι επιστήμονες, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στο γιατί κάποιος γυναίκες βιώνουν ευκολότερα τον οργασμό, μέσω μιας νέας έρευνας. Γι' αυτό το σκοπό έκαναν υπερηχογράφημα στην επίμαχη περιοχή σε 30 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32 έτη. Δέκα από τις τριάντα είχαν αναφέρει πως σπάνια βίωναν τον οργασμό ή πως δεν είχαν φτάσει ποτέ στην κορύφωση καθ'όλη τη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής. Οι υπόλοιπες γυναίκες είχαν αναφέρει φυσιολογικές εμπειρίες οργασμού κατά τη διάρκεια το σεξ.

Συγκρίνοντας τα δύο γκρουπ γυναικών, οι ερευνητές βρήκαν πως η απόσταση κλειτορίδας κόλπου ήταν 5 – 6 χιλιοστά μεγαλύτερη κατά μέσο όρο στο γκρουπ με τις γυναίκες με τα προβλήματα οργασμού. Επίσης και το μέγεθος της κλειτορίδας ήταν μικρότερο.

Το συμπέρασμα είναι ότι πιθανόν τελικά να υπάρχει σύνδεση οργασμού και ανατομίας κλειτορίδας. Η μεγαλύτερη κλειτορίδα διαθέτει περισσότερες νευρικές αποκλίσεις και επειδή είναι πιο κοντά στον κόλπο είναι πιο πιθανό να ερεθιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ.

Από την έρευνα ακόμη προέκυψε πως οι γυναίκες που είχαν πρόβλημα να ολοκληρώσουν προτιμούσαν την στάση «γυναίκα από κάτω». Οι γυναίκες, όμως, που ολοκλήρωναν πιο εύκολα και πιο συχνά προτιμούσαν να είναι εκείνες από πάνω για να έχουν τον έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις