Κλείσε φώτα, κλείσε μάτια... - AllYou.gr

Search

Κλείσε φώτα, κλείσε μάτια...

...ή αλλιώς, γιατί οι γυναίκες προτιμούν το σεξ στα σκοτεινά!

> SEX ::
26 Ιουνίου 2015

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, οι γυναίκες μπορεί να χύνουν ιδρώτα στα γυμναστήρια προκειμένου να αποκτήσουν το τέλειο κορμί αλλά επιμένουν να έχουν το φως σβηστό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό δεν συμβαίνουν μόνο κατά την πρώτη συνεύρεση με κάποιον καινούργιο παρτενέρ όταν δεν υπάρχει ακόμη οικειότητα αλλά και τις επόμενες. 

Όπως διαβάζουμε στην ίδια έρευνα, η αιτία γι΄αυτό είναι η μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν οι γυναίκες για το σώμα τους.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 1.500 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη. Από αυτές, το 80%, κατά δήλωσή τους, ένιωθαν μεγάλη ανασφάλεια για το σώμα τους.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας να θεωρούν το σώμα τους αντικείμενο πόθου, με αποτέλεσμα αν κάποια δεν αισθάνεται καλά με το σώμα της, να προτιμά να σβήνει τα φώτα, προκειμένου να «κρύψει» τις ατέλειες και να μην έχει άγχος κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι το απόλυτο σκοτάδι δεν βοηθά στην οπτική διέγερση και την έντονη σεξουαλική επιθυμία, ενώ, όταν η τακτική αυτή μετατραπεί σε συνήθεια, τότε απλά διαιωνίζεται η απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους.                                                                Ακολούθησε το allyou στο Instagram!