Skip to main content

SEX

Διπλός οργασμός: Κι όμως γίνεται!

Και σου εξηγούμε γιατί. 



Κατά την στιγμή της κορύφωσης στην σεξουαλική πράξη ή στην αυτοϊκανοποίηση, το σώμα της γυναίκας αντιδράει με τον ίδιο τρόπο: αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, η πίεση στο αίμα και ο ρυθμός αναπνοής, ενώ συσπώνται οι μύες της επίμαχης περιοχής - και όχι μόνο.

Μπορεί αυτή διαδικασία να είναι κοινή για όλες τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αισθάνονται τον οργασμό με τον ίδιο τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει πρόβλημα να φτάσει σε οργασμό, ενώ στο 80% των περιπτώσεων αυτή η κορύφωση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την κολπική διείσδυση, αλλά είναι απαραίτητη και ο ερεθισμός της κλειτορίδας ή και μόνον αυτής.

Στο ερώτημα για το αν πράγματι οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν δύο διαφορετικούς τύπους οργασμού, κολπικό ή/και κλειτοριδικό, έρχεται να δώσει απαντήσεις μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, Γάλλοι επιστήμονες κατέγραψαν μέσω ειδικών μηχανημάτων υπερήχων την ροή του αίματος και την γενικότερη λειτουργία του κόλπου, της κλειτορίδας και της πυέλου σε τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Έτσι, χρησιμοποίησαν δύο μικρούς αισθητήρες υπερήχων, έναν στον κόλπο και έναν στο σημείο της κλειτορίδας. Μέσα σε κλειστό δωμάτιο, η κάθε συμμετέχουσα αυτοϊκανοποιήθηκε τόσο κλειτοριδικά όσο και κολπικά έχοντας αυτούς τους αισθητήρες στην περιοχή της.

Οι μετρήσεις που έλαβαν οι ερευνητές έδειξαν ότι κατά την διέγερση μόνο της κλειτορίδας ο οργασμός δεν επηρέασε την εσωτερική, βαθύτερη ρίζα της κλειτορίδας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κολπικής διέγερσης, και εξαιτίας των κινήσεων που απαιτούνται, τόσο η ρίζα όσο και η εξωτερική κλειτορίδα επηρεάστηκαν στον οργασμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η διαφορά επηρεάζει τη ροή του αίματος στα διάφορα σημεία του κόλπου, της πυέλου και του νευρικού συστήματος της περιοχής και ως εκ τούτου οδήγησε σε μια διαφορετική αίσθηση για τις γυναίκες.

Τα σήματα Dopller από τους αισθητήρες των υπέρηχων έδειξαν ότι οι γυναίκες πράγματι μπορεί να νιώθουν δύο διαφορετικούς τύπους οργασμού όταν διεγείρονται κολπικά ή κλειτοριδικά, αφού η ροή του αίματος είναι διαφορετική στην κάθε περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.