5 στατιστικά στοιχεία για το σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις - AllYou.gr

Search

5 στατιστικά στοιχεία για το σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις

Ας μιλήσουν οι αριθμοί...

> SEX ::
08 Αυγούστου 2015

1. Αριθμός ερωτικών συντρόφων. Ποιος είναι ο δικός σου αριθμός; Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε ενήλικες 20 έως 59 ετών, οι γυναίκες αλλάζουν κατά μέσο όρο 4 ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους άνδρες είναι 7. Ποιος είναι ο δικός σου αριθμός;

2. Friends with benefits. Σχεδόν το 70% των φοιτητών κολεγίου δηλώνει πως έχει συνάψει ερωτική σχέση με φίλο ή φίλη. Ο βασικός λόγος που η σχέση δεν ήταν σταθερή ήταν η έλλειψη δέσμευσης. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές δήλωσαν πως η ερωτική επαφή κάλυπτε όλο το φάσμα των πιθανών εκδοχών και όχι μόνο το σεξ. 

3. Συχνότητα οργασμού. Το 75% των ανδρών καταφέρνει να επιτύχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή, όμως το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι μόλις 29%. 

4. Ηλικία πρώτης σεξουαλικής επαφής. Οι άνδρες χάνουν την παρθενιά τους κατά μέσο όρο στην ηλικία των 16,9 ετών ενώ οι γυναίκες στην ηλικία των 17,4 ετών. Έρευνες δείχνουν ότι η γενετική προδιάθεση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής, καθώς τα έμφυτα χαρακτηριστικά, όπως ο αυθορμητισμός, μπορεί να κάνουν ένα άτομο περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμο να κάνει σεξ σε μικρή ηλικία. 

5. Λοίμωξη από τον ιό HPV. Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών μολύνεται από τον ιό HPV. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος και να οδηγήσει στην εκδήλωση καρκίνου. Στο 90% των περιπτώσεων, όμως, το ανοσοποιητικό καταπολεμά αποτελεσματικά τον ιό μέσα σε δύο χρόνια. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!