Skip to main content

SEX

Έσπασε το προφυλακτικό; 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις ΑΜΕΣΑ

Kατάσταση εκτάκτου ανάγκης...



1. Στο μπάνιο ολοταχώς. Aν είσαι στο σπίτι, κανένα πρόβλημα. Απλώς σηκώνεσαι όπως είσαι και τρέχεις στο μπάνιο για να πλύνεις την περιοχή με άφθονο νερό. Όσο περισσότερο νερό και όσο καλύτερη η πλύση, τόσο το καλύτερο. Το νερό απομακρύνει τα υπολείμματα σπέρματος και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Αν πάλι το... περιστατικό σε βρει κάπου έξω (γιατί άνθρωποι είμαστε, συμβαίνουν κι αυτά) επέστρεψε στο σπίτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν παίζουμε με αυτά. 

2. Ψάξου καλά. Κάνε μια προσεκτική ανασκαφή εκεί κάτω, προκειμένου να εντοπίσεις τυχόν υπολείμματα από προφυλακτικό. Δεν είναι και το καλύτερο να μείνουν μέσα στον κόλπο σου. Μπορεί να μην είναι θέμα εγκυμοσύνης, έχει όμως να κάνει με την υγεία σου κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό.  

3. Το χάπι της επόμενης μέρας. Το λεγόμενο «χάπι της επόμενης ημέρας» είναι μία καλή και ασφαλής λύση σε περίπτωση ενός τέτοιου ατυχήματος. Παρόλα αυτά, πρέπει να έχεις ΠΑΝΤΑ υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δεν αποτελεί σε καμία απολύτως περίπτωση μέθοδο αντισύλληψης και δεν έχει καμία σχέση με τα αντισυλληπτικά χάπια που μπορείς να πάρεις, αφού φυσικά συμβουλευτείς πρώτα τον γυναικολόγο σου. Το «χάπι της επόμενης ημέρας» δεν είναι αθώο, τα ποσοστά ορμονών που περιέχει είναι πολύ υψηλά και ενδέχεται να σου αναστατώσει τον κύκλο. Δρα όμως μέχρι και 72 ώρες μετά το ατύχημα και μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα μειώσει πολύ σημαντικά τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης. Οπότε, σε περίπτωση ανάγκης τρέξε στο φαρμακείο. Απλά να έχεις κατά νου ότι δεν είναι για χόρταση.

4. Πάνω απ' όλα ειλικρίνεια. Ό,τι έγινε έγινε και δεν υπάρχει λόγος να κλαίμε πάνω από το... χυμένο γάλα. Αφού λοιπόν έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να προστατευτείς, αυτό που μένει είναι να κάνεις μία σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφο σου για δύο θέματα: Α) αν συντρέχει λόγος ανησυχίας για κάποιο αφροδίσιο νόσημα και β) για το τι θα ήθελε ο ίδιος να κάνετε σε περίπτωση που μείνεις έγκυος. Μην σου φαίνεται δύσκολο. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μία τέτοια συζήτηση από τώρα. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη