Skip to main content

SEX

Κι όμως: H πρωινή στύση έχει (επιστημονική) εξήγηση

Οι ειδικοί σου εξηγούν το πώς και το γιατί. 



Οι επιστήμονες είναι σε θέση να εξηγήσουν τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό και το ίδιο ισχύει και για την πρωινή στύση.

Η αντίδραση αυτή, λοιπόν, είναι εντελώς φυσιολογική και συμβαίνει όταν οι άνδρες κοιμούνται βαθιά. Η νυχτερινή στύση, όπως ακριβώς και ο κλειτοριδικός ερεθισμός στις γυναίκες, έχει συσχετιστεί με την κατάσταση ύπνου που χαρακτηρίζεται από την ταχεία κίνηση των ματιών (Rapid Eye Movement – REM). Κατά το στάδιο αυτό, ο εγκέφαλος διακόπτει κάποιες από τις λειτουργίες τους και μας εμποδίζει να κινούμαστε και να αντιδράμε σε αυτά που βλέπετε στα όνειρά μας.

Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και αυτή η οποία εμπλέκεται στον έλεγχο των στύσεων. Συγκεκριμένα, προκαλεί αγγειοσύσπαση των αγγείων του πέους και εμποδίζει τη στύση.

Αλλά καθώς ο οργανισμός βυθίζεται στον ύπνο, όλες οι παραπάνω λειτουργίες μπορούν πλέον να εκδηλωθούν ανεμπόδιστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του πέους, προκαλώντας τελικά στύση.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου, το επιπλέον αίμα αυξάνει την οξυγόνωση -δεδομένου ότι χρησιμεύει ως ένα σύστημα «επισκευής» του οργανισμού- και βοηθάει στη διατήρηση της λειτουργικότητας. Έτσι, η πρωινή στύση δεν είναι παρά μία «παρενέργεια» του REM ύπνου, ο οποίος είναι ο λόγος που οι άνδρες ξυπνούν πολλές φορές με πλήρη στύση του μορίου τους.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.