Κι όμως: H πρωινή στύση έχει (επιστημονική) εξήγηση - AllYou.gr

Search

Κι όμως: H πρωινή στύση έχει (επιστημονική) εξήγηση

Οι ειδικοί σου εξηγούν το πώς και το γιατί. 

> SEX ::
28 Ιουλίου 2015

Οι επιστήμονες είναι σε θέση να εξηγήσουν τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό και το ίδιο ισχύει και για την πρωινή στύση.

Η αντίδραση αυτή, λοιπόν, είναι εντελώς φυσιολογική και συμβαίνει όταν οι άνδρες κοιμούνται βαθιά. Η νυχτερινή στύση, όπως ακριβώς και ο κλειτοριδικός ερεθισμός στις γυναίκες, έχει συσχετιστεί με την κατάσταση ύπνου που χαρακτηρίζεται από την ταχεία κίνηση των ματιών (Rapid Eye Movement – REM). Κατά το στάδιο αυτό, ο εγκέφαλος διακόπτει κάποιες από τις λειτουργίες τους και μας εμποδίζει να κινούμαστε και να αντιδράμε σε αυτά που βλέπετε στα όνειρά μας.

Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι και αυτή η οποία εμπλέκεται στον έλεγχο των στύσεων. Συγκεκριμένα, προκαλεί αγγειοσύσπαση των αγγείων του πέους και εμποδίζει τη στύση.

Αλλά καθώς ο οργανισμός βυθίζεται στον ύπνο, όλες οι παραπάνω λειτουργίες μπορούν πλέον να εκδηλωθούν ανεμπόδιστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του πέους, προκαλώντας τελικά στύση.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου, το επιπλέον αίμα αυξάνει την οξυγόνωση -δεδομένου ότι χρησιμεύει ως ένα σύστημα «επισκευής» του οργανισμού- και βοηθάει στη διατήρηση της λειτουργικότητας. Έτσι, η πρωινή στύση δεν είναι παρά μία «παρενέργεια» του REM ύπνου, ο οποίος είναι ο λόγος που οι άνδρες ξυπνούν πολλές φορές με πλήρη στύση του μορίου τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!