Δεν υπολογίζει τις ανάγκες μου! - AllYou.gr

Search

Δεν υπολογίζει τις ανάγκες μου!

Πώς αντιμετωπίζεις έναν σύντροφο κοινώς... "παρτάκια";

07 Αυγούστου 2014

Είτε τού ζητάς να επισκεφτείτε στις διακοπές κάποιο αξιοθέατο που ονειρευόσουν από καιρό να δεις, είτε να είναι λιγότερο διαχυτικός απέναντι στη σερβιτόρα της ταβέρνας, εκείνος... κάνει τον Κινέζο. Κάποιες στιγμές νιώθεις ότι η συμπεριφορά του σε έχει φέρει στα όριά σου. Τι μπορείς να κάνεις;

Σύμφωνα με τον Dr Paul Hauk, κλινικό ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Ζήλια. Τι την προκαλεί και πώς να την ξεπεράσετε»  έχεις τέσσερις επιλογές:

1. Ανοχή χωρίς δυσφορία: Προσπάθησε να την υιοθετήσεις σε προβλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά ή που ξέρεις ότι πυροδοτούνται από παράλογους φόβους σου. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις λόγο να μην εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, προσπάθησε να δεχτείς το γεγονός ότι είναι εκδηλωτικός απέναντι στις φίλες του.

2. «Απεργία ή ψυχρός πόλεμος»: Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου και μην υποχωρήσεις ώσπου να γίνει κάποια παραχώρηση από πλευράς του. Επέμενε όσο αντέχεις: οποιοδήποτε κέρδος είναι συνήθως καλύτερο από το τίποτα. «Η κατάσταση σχεδόν πάντα χειροτερεύει όταν παύετε να είστε το εύκολο θύμα. Μη σας φοβίζει αυτό. Η δυσφορία για λίγο καιρό ακόμα ίσως είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για να διορθώσετε τα σφάλματα της σχέσης σας», εξηγεί ο ειδικός.

3. Διάσταση ή χωρισμός: «Δεν συστήνω ποτέ αυτή την επιλογή, παρά μόνο όταν έχετε εξαντλήσει τα περιθώρια των δύο πρώτων», διευκρινίζει ο Dr Hauck. Συμβουλεύει να προτιμήσεις τη διάσταση, για δύο λόγους: Αφενός δίνει στους συντρόφους την ευκαιρία να μάθουν πώς θα είναι η ζωή τους αν πάρουν διαζύγιο. Αφετέρου ίσως τους ωθήσει να προσπαθήσουν περισσότερο για να φτάσουν σε συμβιβασμό.

4. Ανοχή με δυσφορία: Ο Dr Hauck συμβουλεύει να αποφύγεις αυτή τη συμπεριφορά. Όπως προειδοποιεί, αργά ή γρήγορα οδηγεί στο χωρισμό ή κάνει νευρωτικό ένα από τα δύο μέλη της σχέσης. «Διαταραχές στον ύπνο, διατροφικές διαταραχές, εκνευρισμός, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, μνησίκακη συμπεριφορά – όλα αυτά είναι συνηθισμένα αποτελέσματα όταν καταπνίγετε τη δυσφορία σας».

 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.