5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς όταν ο καλοκαιρινός έρωτας φτάσει στο τέλος του - AllYou.gr

Search

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς όταν ο καλοκαιρινός έρωτας φτάσει στο τέλος του

...για να γυρίσεις γρήγορα σελίδα!

03 Σεπτεμβρίου 2015

Ό,τι κι αν σου λέμε εμείς, ό,τι κι αν σου λένε οι φίλοι σου, η αλήθεια είναι μία: δεν υπάρχουν (δεν υπήρξαν ποτέ) συγκεκριμένα και μαγικά βήματα που οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Πόσο μάλλον έναν χωρισμό που δεν επέλεξες εσύ. Αν το καλοκαιρινό ειδύλλιο που σου πήρε τα μυαλά δεν ευδοκίμησε στους πιεστικούς ρυθμούς της πόλης, δεν υπάρχει τρόπος να μετριάσεις την απογοήτευση σου.

Υπάρχουν όμως 5 πράγματα που θα σε ωφελήσει πολύ να έχεις κατά νου, όσο προσπαθείς να γυρίσεις την σελίδα. Ιδού:

1. Δεν υπάρχει χρονικό όριο στο πότε πρέπει να ξεπεράσεις κάποιον. Σίγουρα θα έχεις κάποια φίλη που κάποια στιγμή θα σου επισημάνει ότι έχει περάσει πια αρκετός καιρός και πρέπει να τον ξεπεράσεις. Να ξέρεις όμως πως όταν προσπαθείς και πιέζεσαι να το τελειώσεις μέσα σου πιο γρήγορα, καταφέρνεις να διογκώνεις το συναίσθημά σου.

2. Όσο λες στον εαυτό σου "τον ξεπέρασα" τότε είναι πιο πιθανό είναι να μην το έχεις κάνει. Μην λες λοιπόν ψέματα στον εαυτό σου, παραδέξου το πως αισθάνεσαι και δες τα πράγματα καθαρά. 

3. Μερικές φορές είναι καλύτερα να διακόψεις κάθε διαδικτυακό δεσμό, για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να τον ξεχάσει. Τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν αισθάνεσαι ότι το να τον διαγράψεις από τα social media θα φανεί αναξιοπρεπές (μπορεί και να είναι), υπάρχει κι άλλη λύση: το hide. Έτσι δεν θα βλέπεις τι ποστάρει στο timeline σου. Φυσικά πρέπει να αποφύγεις να τσεκάρεις το προφίλ του κάθε τρεις και λίγο. 

4. Όχι, δεν είναι δικό σου λάθος. Το ότι σε χώρισε δεν σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά καλή για εκείνον. Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, σταμάτα να σε κατηγορείς.

5. Έχεις το δικαίωμα να μην μπορείς ή να μην θέλεις να μείνεις φίλη μαζί του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να μην είσαι σε θέση να κάνεις μια γενικού περιεχομένου συζήτηση με κάποιον που πριν από λίγο καιρό κάνατε σεξ από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι απολύτως λογικό. Ειδικά στην αρχή. Και μην έχεις την εντύπωση ότι αν το παίξεις υπεράνω θα σε εκτιμήσει και θα γυρίσει πίσω σε σένα με την ουρά στα σκέλια. Το πιο πιθανό είναι να πληγωθείς. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε.