Χωρίσατε; Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να παραμείνετε φίλοι - AllYou.gr

Search

Χωρίσατε; Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να παραμείνετε φίλοι

Βάλ' τον ξανά στη ζωή σου! 

08 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας πρώην ερωτικός σύντροφος δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει και πρώην φίλος, που καμία θέση δεν έχει πια στη ζωή σου. Έχω ακούσει για περιπτώσεις ανθρώπων που αποκλείουν αυτή την πιθανότητα και διαφωνούν καθέτως με την ιδέα, ξέρω όμως και για άλλους που δημιούργησαν ακόμα και σχέσεις κουμπαριάς με την ή τον πρώην σύντροφο. 

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, ευτυχώς ή δυστυχώς. Δεν μπορώ να δεχτώ πως ένας άνθρωπος, ο οποίος μου φέρθηκε καλά κατά το διάστημα που ήμασταν ζευγάρι, δεν μπορεί να παραμείνει στη ζωή μου, αυτή τη φορά με έναν διακριτικό και διαφορετικό ρόλο, αυτόν του καλού φίλου. 

Πριν λοιπόν πατήσεις delete κι αν πραγματικά νομίζεις ότι το αξίζει και ο δικός σου πρώην, δοκίμασε τα παρακάτω tips για να αναθεωρήσεις:

# Ξεκαθάρισε του πως δεν επιθυμείς μια ελεύθερη σχέση αλλά μια αληθινή φιλία. Αυτή δεν χωράει ζήλιες και σκηνικά, όπως όταν ζούσατε μαζί.

# Δώστε χρόνο στη σχέση σας. Μια περίοδος συναισθηματικής αποφόρτισης θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε με καθαρότερο μυαλό ότι συνέβη μεταξύ σας και να αντιμετωπίσετε το επόμενο στάδιο πιο ώριμα. 

# Αποδεχτείτε τα λάθη που οδήγησαν την ερωτική σας σχέση στην καταστροφή και μην τα επαναφέρετε στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία, γιατί αυτές οι διαφωνίες καταλήγουν συνήθως σε καυγάδες ή ξεσπάσματα που στη φιλία δεν έχουν θέση.  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!