ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που ερωτεύεσαι συνέχεια λάθος ανθρώπους - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που ερωτεύεσαι συνέχεια λάθος ανθρώπους

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

11 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσες φορές έχεις ακούσει τις φίλες σου -ή ακόμη και τον εαυτό σου- να παραπονιούνται ότι ερωτεύονται συνέχεια τον λάθος άνθρωπο; Όχι, δεν είναι θέμα ατυχίας ούτε ζήτημα κακών συγκυριών. Η επιστήμη έρχεται με μία εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα να σου υποδείξει αυτό που πιθανόν ήδη γνώριζες αλλά δεν ήθελες να παραδεχθείς. 

Σύμφωνα με το «Journal of Sex Research», οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ερωτεύεται τον λάθος άνθρωπο, έχουν να κάνουν με την ίδια και το επίπεδο αυτοεκτίμησης της.

Συνήθως, οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του προτύπου που έχουν στο μυαλό τους καρφωμένο από την παιδική τους ηλικία και το αν αλλάξουν τα πρότυπά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Επίσης, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να επιλέγουν το νέο τους σύντροφο με βάση τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου, σαν να επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια σχέση.

Το πιο σοβαρό λάθος, όμως, είναι ότι δεν αξιολογούν αντικειμενικά τις σχέσεις τους. Δηλαδή, θεωρούν ότι πάντα φταίει ο άλλος ή η κακιά στιγμή ή οι συγκυρίες. Η δική τους συμμετοχή στο χωρισμό δεν λαμβάνεται ποτέ υπόψη.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν αναζητούν το πρότυπο του πατέρα τους. Αν ο μπαμπάς ήταν οξύθυμος ή βίαιος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κόρες θα δείχνουν ενδιαφέρον για πιο επιθετικούς χαρακτήρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μιας σχέσης.

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γυναίκα θα πρέπει να μένει για ένα διάστημα μόνη της μετά από έναν χωρισμό, πριν μπει σε μία άλλη σχέση. Το διάστημα της ελευθερίας μπορεί να τη δώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση που χρειάζεται.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!