ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια για την αμφισεξουαλικότητα - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια για την αμφισεξουαλικότητα

Ανοίγοντας μυαλά...

17 Σεπτεμβρίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Όσο προοδευτική κι αν αισθανόμαστε πως είμαστε ως κοινωνία, η άποψη ότι όταν ένας άνδρας δηλώνει πως είναι bisexual (δηλαδή, αμφισεξουαλικός) είναι απλά gay που δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει την σεξουαλική του ταυτότητα, είναι επικίνδυνα πολύ διαδεδομένη. 

Το πανεπιστήμιο του Northwestern, όμως, διεξήγαγε μία μεγάλη έρευνα σε άντρες αποκαλύπτοντας και με επιστημονικά στοιχεία ότι υπάρχουν πράγματι άτομα αρσενικού φύλου που ερεθίζονται σεξουαλικά από γυναίκες αλλά και άντρες ταυτόχρονα. 

Οι bisexual έχουν απασχολήσει πολύ τους επιστήμονες του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου, όπου είχε διεξάγει άλλη μία έρευνα το 2005 τα αποτελέσματα της οποίας περιείχαν το χαρακτηρισμό των bisexual ως «gay στη ντουλάπα», πράγμα που είχε προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις στην bisexual κοινότητα.

Στο τεύχος του Biological Psychology, που δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της νέας έρευνας η οποία ήταν πολύ μεγάλη σε έκταση και χρονοβόρα, επισημαίνεται πως παρότι η σεξουαλική διέγερση είναι ένα πολύ πολύπλοκο φαινόμενο, είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχουν άντρες που διεγείρονται σεξουαλικά και από τα δύο φύλα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!