Εσύ τι θα ψηφίσεις αγάπη μου; - AllYou.gr

Search

Εσύ τι θα ψηφίσεις αγάπη μου;

Μία νέα έρευνα δείχνει πώς επηρεάζουν τη σχέση σου οι πολιτικές απόψεις του συντρόφου σου...

18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνήθως οι πολιτικές συζητήσεις είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγετε στην αρχή μιας σχέσης, ιδίως αν βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο των πρώτων ραντεβού, καθώς οι παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν είναι πολλές και επικίνδυνα πιθανές. 

Στη συνέχεια, όμως, της σχέσης οι πολιτικές αντιλήψεις του καθενός καλώς ή κακώς θα βγουν στην επιφάνεια και αυτό σημαίνει ότι -όπως αποδεικνύουν οι έρευνες- τα περισσότερα ζευγάρια που τελικά παραμένουν μαζί, συνήθως έχουν κοινή πολιτική τοποθέτηση. 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους μελετητές, είναι λογικό (και αρκετά συχνό) φαινόμενο να επικρατεί αναταραχή σε ένα σπίτι που, για παράδειγμα, η γυναίκα είναι αριστερών πεποιθήσεων και ο άντρας δεξιών. Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι οι σύντροφοι σε μεγάλο βαθμό συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν επιλέξει ο ένας τον άλλο και για τις πολιτικές ή εν γένει ηθικές και κοινωνικές πεποιθήσεις.

Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ερευνών δείχνoυν πως ένα ζευγάρι που θέλει να είναι μαζί έχει την τάση να συγκλίνει με το πέρασμα των χρόνων ακόμη και στις πολιτικές του απόψεις, έστω κι αν αυτές διέφεραν τον πρώτο καιρό της σχέσης.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!