5 λόγοι που οι φίλοι συμβάλουν στην καλή υγεία - AllYou.gr

Search

5 λόγοι που οι φίλοι συμβάλουν στην καλή υγεία

With a little help from my friends...

19 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες που εξετάζουν τις κοινωνικές και φιλικές μας σχέσεις καταλήγουν ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι οι καλοί μας φίλοι όχι μόνο ξέρουν να είναι δίπλα μας στα δύσκολα -κάνοντας μας να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς- αλλά έχουν και πρακτικά θετικές επιπτώσεις στην σωματική μας υγεία. Μαζέψαμε τα αποτελέσματα μερικών από αυτές λοιπόν και σου παρουσιάζουμε 5 πολύ βασικούς λόγους για να κρατήσεις τους κολλητούς σου ακόμα πιο κοντά.

1. Μειώνουν τις πιθανότητες να αποκτήσουμε άνοια. Η έντονη κοινωνική ζωή μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσουμε από Alzheimer κατά 70%, σύμφωνα με έρευνες.

2. Μας κρατούν σε φόρμα. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία, οι φίλοι μας επηρεάζουν άμεσα τη φυσική μας κατάσταση και τις διατροφικές μας συνήθειες. Γιατί; Επειδή η υγιεινή ζωή είναι μεταδοτική.

3. Ακονίζουν τον εγκέφαλό μας. Η φιλική κουβεντούλα μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα στον εγκέφαλό σου όπως το να λύσεις ένα σταυρόλεξο. Έτσι αποφάνθηκε μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αρκεί μια δεκάλεπτη συζήτηση για να αυξηθεί η εγκεφαλική λειτουργία, οπότε καλό είναι να έχουμε ενδιαφέροντες συνομιλητές. 

4. Τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας. Όταν κουβεντιάζουμε με τους φίλους μας για κάποιον άλλον μιλώντας θετικά γι' αυτόν -όταν κουτσομπολεύουμε καλοπροαίρετα δηλαδή- καταλήγουμε να νιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας. Αυτό έδειξε, τουλάχιστον, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Staffordshire.

5. Επιμηκύνουν τη ζωή. Οι έντονες, στενές και δυνατές σχέσεις αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής μας κατά 50%, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Brigham Young. Οι συνέπειες της «φτωχής» κοινωνικής ζωής είναι, σύμφωνα με τους μελετητές, πιο βλαβερές ακόμα και από το αλκοόλ ή την παντελή έλλειψη άσκησης.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.