Το Facebook βλάπτει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου - AllYou.gr

Search

Το Facebook βλάπτει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου

Να πώς...

23 Σεπτεμβρίου 2015

Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, οι μελετητές ερεύνησαν την σχέση ανάμεσα στη χρήση του Facebook και της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας, με στοιχεία που συνέλεξαν από 227 γυναίκες. Οι επιστήμονες περίμεναν εξ αρχής ότι όσο πιο συχνή είναι η χρήση των social media τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η δυσαρέσκεια των γυναικών για το σώμα τους, ενώ πίστευαν ότι οι συγκρίσεις ανάμεσα σε εκείνες και σε άλλες γυναίκες που είναι πιο γοητευτικές θα εξηγούσαν τη δυσαρέσκεια αυτή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν τις παραπάνω σκέψεις αφού σύμφωνα με τις συμμετέχουσες η συχνή χρήση του Facebook όχι μόνο μεγαλώνει τη δυσαρέσκειά τους για το σώμα τους, αλλά δημιουργεί περισσότερη επιθυμία για αδυνάτισμα, ειδικά όταν οι χρήστες μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτούς τους με άλλους πιο γοητευτικούς ανθρώπους. Μάλιστα οι εθελοντές βαθμολόγησαν αρνητικά το σώμα τους όταν το συνέκριναν με αυτό των διάσημων γυναικών, των στενών φίλων τους ή γνωστών τους, αλλά λιγότερο αρνητικά όταν το συνέκριναν με συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, οι γυναίκες που περνούν αρκετό χρόνο στα social media μπορεί να έχουν αυξημένες ανησυχίες για το σώμα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση δεδομένου ότι σε αυτές τις ιστοσελίδες οι άνθρωποι τείνουν να παρουσιάζουν τις εξιδανικευμένες και όχι ρεαλιστικές πλευρές του εαυτού μας.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!