ΑΥΤΟ είναι το μυστικό της δυνατής φιλίας - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το μυστικό της δυνατής φιλίας

Εσύ το ήξερες;

24 Σεπτεμβρίου 2015

Eίναι γνωστό και αδιαπραγμάτευτο: οι δυνατές φιλίες έχουν διάρκεια μέσα στον χρόνο ακόμα κι όταν δεν υπάρχει συχνή επικοινωνία. Τι είναι αυτό που μας δένει, όμως, περισσότερο με κάποιους ανθρώπους; Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι ούτε τα κοινά ενδιαφέροντα, ούτε το παρελθόν, ούτε οι κοινές παρέες που μας δένει με τους καλύτερους μας φίλους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Social and Clinical Psychology, το κλάμα μάς φέρνει πιο κοντά στους φίλους μας. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από 2,181 άντρες και 2,915 γυναίκες από 35 συνολικά χώρες. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι οι περισσότεροι ένιωσαν οικειότητα και ηρεμία όταν έκλαψαν μπροστά σε ένα φίλο τους. «Όταν οι φίλοι κλαίνε για μια κοινή εμπειρία και συμπαραστέκεται αμοιβαία ο ένας στον άλλο, τότε μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση τους. Αν, όμως, και οι δύο βιώνουν μια στεναχώρια, η ικανότητά τους να συμπαρασταθούν στον άλλο είναι μειωμένη. Βλέποντας κάποιον να κλαίει, είναι πιο εύκολο και για εμάς να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας αλλά και να τα επιβεβαιώσουμε ως φυσιολογικά», αποκάλυψε η επικεφαλής της έρευνας.

Τ σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι τα δάκρυα δεν είναι μόνο μια φυσιολογική έκφραση των συναισθημάτων μας, αλλά δείχνουν ότι νιώθουμε οικειότητα με τον άνθρωπο μπροστά στον οποίο κλαίμε. 

Όπως λένε, όμως, οι ειδικοί είναι σημαντικό να "νομιμοποιήσουμε" τα δάκρυα μπροστά στους κοντινούς μας ανθρώπους και να μην φοβόμαστε να εκφραστούμε ελεύθερα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!