Έχεις προβλήματα; Οι ευτυχισμένες φίλες σου ΔΕΝ μπορούν να σε βοηθήσουν - AllYou.gr

Search

Έχεις προβλήματα; Οι ευτυχισμένες φίλες σου ΔΕΝ μπορούν να σε βοηθήσουν

Διάβασε γιατί...

25 Σεπτεμβρίου 2015

Έχεις προβλήματα; Τσακώθηκες με τον σύντροφο σου, είχες μία έντονη διαφωνία με το αφεντικό σου στο γραφείο, τα χρήματα στο τέλος του μήνα δεν σου φτάνουν για τους λογαριασμούς;

Οι γυναίκες συνήθως μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τα προβλήματά μας με τις καλύτερες μας φίλες, προκειμένου να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, όμως, δεν είναι όλοι μας οι φίλοι κατάλληλοι για να μας συμβουλεύσουν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενώ οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και έχουν καλή διάθεση πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν σωστές συμβουλές, δεν συμπάσχουν στην πραγματικότητα με το πρόβλημα των φίλων τους. Οι 121 συμμετέχοντες στην έρευνα έγραψαν μια θετική, μια αρνητική και μια ουδέτερη ανάμνηση τους σε ένα χαρτί. Μετά παρακολούθησαν 4 βίντεο με συνομιλίες ανθρώπων για διάφορες εμπειρίες τους (από πολύ θετικές μέχρι πολύ αρνητικές) και βαθμολόγησαν τα συναισθήματα των ανθρώπων ανάλογα με τις εμπειρίες που περιέγραφαν.

Όταν ερωτήθηκαν κατά πόσο μπορούσαν να συμπάσχουν με αυτούς τους ανθρώπους, οι άνθρωποι που είχαν καλή διάθεση υπερτίμησαν τις ικανότητές τους, ενώ οι πιο ευτυχισμένοι δεν μπορούσαν να μπουν στη θέση όσων είχαν μια πολύ αρνητική εμπειρία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Μπορεί κάθε φορά που έχουμε μια αποτυχία να απευθυνόμαστε στους φίλους μας που είναι επιτυχημένοι για να μας συμβουλεύσουν, όμως ένας φίλος που έχει περάσει τα ίδια με εμάς και βιώνει τις ίδιες δυσκολίες ίσως έχει να μας δώσει καλύτερες συμβουλές. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!