Τσακωθήκατε; Ε και; - AllYou.gr

Search

Τσακωθήκατε; Ε και;

Oι επιστήμονες σού μαθαίνουν πώς θα έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφο σου, μετά από έναν καυγά. 

30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς τσακωμούς. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει ορισμένα ζευγάρια να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις εντάσεις ανάμεσα τους;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στις σχέσεις είναι ότι δεν είμαστε πάντα σε θέση να γνωρίζουμε τι θέλει ο σύντροφος μας από εμάς.

Κάθε φορά που ξεσπά μια διαφωνία, τα περισσότερα ζευγάρια δεν θέλουν (μόνο) συγγνώμες και απολογίες, αλλά προτιμούν τις υποχωρήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social & Clinical Psychology.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν δύο βασικές ανησυχίες για τα ζευγάρια στην περίπτωση διαμάχης: η αντιληπτή απειλή και η αντιληπτή παραμέληση. Η αντιληπτή απειλή σημαίνει ότι ο ένας εκ των δύο συντρόφων αισθάνεται πως η θέση του στη σχέση κινδυνεύει από το απαιτητικό έτερόν του ήμισυ, ενώ η αντιληπτή παραμέληση αφορά στο συναίσθημα ότι ο σύντροφος δεν επενδύει αρκετά στη σχέση.

«Αυτό που θέλει ο ένας σύντροφος από τον άλλο στην περίπτωση διαφωνίας εξαρτάται από τις ανησυχίες του. Για να λυθεί η διαφωνία, μπορεί να χρειαστούν διαφορετικές τακτικές», εξηγούν οι ειδικοί. 

Στο πλαίσιο έρευνας, οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 1.000 παντρεμένα ζευγάρια. Η παραχώρηση δύναμης, με την έννοια της παραχώρησης ελέγχου για να ληφθεί μια απόφαση, ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τα περισσότερα ζευγάρια για την επίλυση μιας διαφωνίας.

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, οι ερευνητές κατέληξαν σε 5 ακόμη πράγματα που θέλουν τα ζευγάρια: επίδειξη ενδιαφέροντος, λιγότερη εναντίωση, περισσότερη επικοινωνία, τρυφερότητα και ένα τρυφερό συγγνώμη.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Πως η διατροφή επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Ήξερες ότι τα θεμέλια για ψυχολογικές διαταραχές απο τη νηπιακή ήδη ηλικία, μπαίνουν... στο πιάτο;
ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.
DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!