Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 συνήθειες που βλάπτουν ΣΟΒΑΡΑ τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)

Δώσε προσοχή...



Κι όμως, οι συμπεριφορές που εκδηλώνονται υποσυνείδητα μέσα σε μία σχέση (δηλαδή χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι λειτουργούμε με τρόπο που ενοχλεί ή κουράζει τον άλλον) είναι αυτές που τελικά την βλάπτουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. 

Παρακάτω θα διαβάσεις 3 κλασσικές συνήθειες που κάνουν κακό στη σχέση σου και δεν το ξέρεις.

1. Δεν αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου: Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, τον περνάς μόνο με το ταίρι σου; Έτσι όμως αποκόβεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό κι ενδεχομένως υιοθετείς συνήθειες και προτιμήσεις του συντρόφου σου, επειδή έχεις πάψει να κάνεις κάποια πράγματα που αρέσουν σε εσένα. Θα πρέπει να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, γιατί έτσι είσαι αυτό που αγαπάει ο άλλος σε σένα. Μία μικρή απόσταση ανανεώνει τη σχέση, γι' αυτό κανόνισε τα «ρεπό» σου.

2. Είσαι ξερόλας: Έχεις φτάσει στο σημείο όπου ξέρεις τόσο καλά τον άλλον που μπορείς να μαντέψεις τι νιώθει, τι πιστεύει, τι άποψη έχει για κάθε ζήτημα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, όχι μόνο σαμποτάρεις τον μεταξύ σας διάλογο αλλά υπάρχει και πιθανότητα να μην έχεις καταλάβει σωστά και να οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα βάσει των δικών σου υποθέσεων. Την επόμενη φορά που θα υποθέσεις, πάτα ένα pause και ρώτα. Αντιμετώπισε το ταίρι σου σαν ένα... πεντάχρονο παιδί που πάντα θα θέλει να ρωτήσει κάτι και που θα θέλει να στο εξηγήσει αναλυτικά. Άκουσέ τον!

3. "Υποτιμάς" τα μικροκαυγαδάκια. Καυγαδίζετε συχνά, με τόσο ασήμαντες αφορμές που δεν τις θεωρείς καν άξιες προς περαιτέρω συζήτηση; Κι όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα: γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Γι’αυτό από το πιο σημαντικό μέχρι το πιο ασήμαντο ζήτημα η λύση είναι μία: κρασάκι, χαλαρή ατμόσφαιρα και διάλογος.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.