3 συνήθειες που βλάπτουν ΣΟΒΑΡΑ τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις) - AllYou.gr

Search

3 συνήθειες που βλάπτουν ΣΟΒΑΡΑ τη σχέση σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις)

Δώσε προσοχή...

06 Οκτωβρίου 2015

Κι όμως, οι συμπεριφορές που εκδηλώνονται υποσυνείδητα μέσα σε μία σχέση (δηλαδή χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι λειτουργούμε με τρόπο που ενοχλεί ή κουράζει τον άλλον) είναι αυτές που τελικά την βλάπτουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. 

Παρακάτω θα διαβάσεις 3 κλασσικές συνήθειες που κάνουν κακό στη σχέση σου και δεν το ξέρεις.

1. Δεν αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου: Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, τον περνάς μόνο με το ταίρι σου; Έτσι όμως αποκόβεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό κι ενδεχομένως υιοθετείς συνήθειες και προτιμήσεις του συντρόφου σου, επειδή έχεις πάψει να κάνεις κάποια πράγματα που αρέσουν σε εσένα. Θα πρέπει να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, γιατί έτσι είσαι αυτό που αγαπάει ο άλλος σε σένα. Μία μικρή απόσταση ανανεώνει τη σχέση, γι' αυτό κανόνισε τα «ρεπό» σου.

2. Είσαι ξερόλας: Έχεις φτάσει στο σημείο όπου ξέρεις τόσο καλά τον άλλον που μπορείς να μαντέψεις τι νιώθει, τι πιστεύει, τι άποψη έχει για κάθε ζήτημα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, όχι μόνο σαμποτάρεις τον μεταξύ σας διάλογο αλλά υπάρχει και πιθανότητα να μην έχεις καταλάβει σωστά και να οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα βάσει των δικών σου υποθέσεων. Την επόμενη φορά που θα υποθέσεις, πάτα ένα pause και ρώτα. Αντιμετώπισε το ταίρι σου σαν ένα... πεντάχρονο παιδί που πάντα θα θέλει να ρωτήσει κάτι και που θα θέλει να στο εξηγήσει αναλυτικά. Άκουσέ τον!

3. "Υποτιμάς" τα μικροκαυγαδάκια. Καυγαδίζετε συχνά, με τόσο ασήμαντες αφορμές που δεν τις θεωρείς καν άξιες προς περαιτέρω συζήτηση; Κι όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα: γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Γι’αυτό από το πιο σημαντικό μέχρι το πιο ασήμαντο ζήτημα η λύση είναι μία: κρασάκι, χαλαρή ατμόσφαιρα και διάλογος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!