Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Cheater alert: ΑΥΤΟΙ oι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τις συντρόφους τους

Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό...



Υπάρχει μία αγγλική παροιμία που λέει: "Υοu save my life, you own me". Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πει κανείς και για την οικονομική εξάρτηση από κάποιο άλλο άτομο, καθώς οι άνθρωποι που βασίζονται οικονομικά στους συντρόφους τους τείνουν να τους είναι περισσότερο αφοσιωμένοι. 

Ωστόσο, μία νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει το ακριβώς αντίθετο. Πως δηλαδή οι άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις γυναίκες τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις απατήσουν. 

Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στο εισόδημα, τόσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο, ενώ οι άνδρες που εξαρτώνται εξ' ολοκλήρου από το μισθό του άλλου τους μισού φαίνεται πως είναι οι πλέον άπιστοι, καθώς νιώθουν πως ευνουχίζονται.

Αντίθετα, οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που εμπλέκονται σε αυτούς τους γάμους, καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν το γάμο τους.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, και τα δύο φύλα είναι πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους, όσο περισσότερο εξαρτάται ο ένας οικονομικά από τον άλλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ερευνήτριας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ Christine Munsch, στους ανθρώπους δεν αρέσει να εξαρτώνται από τους άλλους, καθώςς πληγώνεται ο εγωισμός τους. Προτιμούν να νιώθουν ισότιμοι.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις για τους άνδρες είναι ένας τρόπος αντίδρασης όταν νιώθουν πως απειλείται ο ανδρισμός τους. Επίσης, είναι ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθούν ή ακόμη και να τιμωρήσουν τις συζύγους τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.