ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο παράξενος παράγοντας που επηρεάζει τη σχέση σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο παράξενος παράγοντας που επηρεάζει τη σχέση σου

Δεν θα το πιστεύεις...

02 Νοεμβρίου 2015

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, τα έπιπλα του σπιτιού μας μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σχετικά με την ερωτική σχέση που έχουμε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ και το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου ζήτησαν από 54 φοιτητές που διατηρούσαν σοβαρή σχέση να χρησιμοποιήσουν μια καρέκλα ή ένα τραπέζι, που είτε πατούσε πολύ σταθερά στο έδαφος είτε παρουσίαζε δομικές αστάθειες. Στη συνέχεια, χορηγήθηκαν στους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια σχετικά με την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους. Όσοι εκ των συμμετεχόντων είχαν χρησιμοποιήσει τα ασταθή έπιπλα, συγκέντρωσαν χαμηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά στην παράμετρο της ασφάλειας στη σχέση τους.

Ένα παρόμοιο πείραμα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας οδήγησε σε παρόμοια αποτελέσματα. Οι ερευνητές ζήτησαν από 174 άτομα που διατηρούσαν μονογαμική σχέση να σταθούν είτε στο ένα τους πόδι είτε και στα δύο τους πόδια. Όσοι εκ των συμμετεχόντων είχαν σταθεί στο ένα τους πόδι στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σταθερή.

Το τρίτο και τελευταίο πείραμα ήρθε να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Οι ερευνητές χώρισαν τυχαία 129 φοιτητές σε δύο ομάδες: Στην πρώτη, οι συμμετέχοντες κάθισαν σε καρέκλες με κρυφούς φουσκωτούς δίσκους μέσα στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρήσουν απολύτως σταθερή τη θέση τους. Στη δεύτερη ομάδα, οι συμμετέχοντες κάθισαν σε κανονικές, απόλυτα σταθερές καρέκλες. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας δήλωσαν πως νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους σε σύγκριση με τα άτομα της πρώτης ομάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα αντικείμενα γύρω μας μπορεί να επηρεάσουν το πώς βλέπουμε τη σχέση με το σύντροφό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ασταθή έπιπλα θα οδηγήσουν σε ασταθή σχέση.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.
ΕΓΩ

Η κίνηση-ματ που θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς

Αν δυσκολεύεσαι να δουλέψεις, αν δε μπορείς να εστιάσεις τη σκέψη σου σε όσα πρέπει να ολοκληρώσεις, να τι μπορεί να φταίει.
STAR STYLE

H Hailey Baldwin σου δείχνει τι να φορέσεις φέτος το Φθινόπωρο

Θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της γενιάς της και όπως μπορείς να δεις, όχι άδικα.
BEAUTY TIPS

4 μαθήματα ομορφιάς από άντρες beauty bloggers

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βάφεσαι και όχι μόνο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει ο τρόπος που φιλάς

Καναδοί επιστήμονες τονίζουν ότι το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον.