ΑΥΤΑ είναι τα 5 στάδια μιας (φυσιολογικής) σχέσης - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ είναι τα 5 στάδια μιας (φυσιολογικής) σχέσης

Εσύ σε ποιο βρίσκεσαι;

06 Νοεμβρίου 2015

Οι περισσότερες σχέσεις στην αρχή τους χαρακτηρίζονται από χαρά και ξενοιασιά, όνειρα και όρεξη για το μέλλον, ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ (μα πάρα πολύ) λιγότερες. Στη συνέχεια βέβαια και εν μέσω της τριβής της καθημερινότητας, τα πράγματα αλλάζουν αρκετά με την ανασφάλεια και τις εντάσεις -δύο καταστάσεις που στην πορεία αν οι δύο σύντροφοι ξέρουν να χειριστούν τα πράγματα -δίνουν τη θέση τους στην ασφάλεια και τη σιγουριά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι επιστήμονες έχουν πλέον καταφέρει να ορίσουν τα 5 βασικά στάδια μιας σχέσης και εμείς σου τα παρουσιάζουμε για να ξέρεις τι... σου γίνεται. 

1. Οι Πεταλούδες. Κατά το πρώτο στάδιο της σχέσης κυριαρχεί το πάθος και η ερωτική έλξη. Σημαντικό ποσοστό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών χάνουν βάρος στο ξεκίνημα μιας καινούργιας σχέσης, ενώ αρκετοί δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και είναι λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους.

2. Η Εξοικείωση. Το δεύτερο στάδιο της σχέσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από ένα ευχάριστο και παραγωγικό άγχος, όπου οι δύο σύντροφοι ανυπομονούν να δουν ο ένας τον άλλο. Όσο μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, δένονται περισσότερο.

3. Η Συνειδητοποίηση. Εδώ πλέον το ζευγάρι έχει φτάσει στο σημείο να εξερευνήσει τα θετικά και τα αρνητικά της σχέσης. Οι δύο σύντροφοι αναρωτιούνται κατά πόσο η σχέση θα προχωρήσει στο μέλλον και θέτουν τα προσωπικά τους όρια. Αναπόφευκτα, η διαδικασία αυτή συνοδεύεται από αυξημένο στρες.

4. Η Ειλικρίνεια. Οι δύο σύντροφοι ανοίγονται περισσότερο και απελευθερώνονται, δείχνοντας τον πραγματικό τους εαυτό. Κατά το στάδιο αυτό, μπορεί να προκύψουν αμφιβολίες για τη σχέση και ο ένας εκ των δύο συντρόφων να αισθάνεται ευάλωτος.

5. Η Σταθερότητα. Το τελευταίο στάδιο χαρακτηρίζεται από την πλήρη εμπιστοσύνη και οικειότητα. Είναι το στάδιο της σχέσης στο οποίο οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πραγματικά ευτυχισμένοι.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.