ΑΥΤΟΣ είναι ο παράγοντας που καθορίζει τις ερωτικές μας προτιμήσεις - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράγοντας που καθορίζει τις ερωτικές μας προτιμήσεις

Να κάτι που δεν ξέραμε...

12 Νοεμβρίου 2015

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύει μία ομάδα ψυχολόγων, ανθρωπολόγων και βιολόγων φάνηκε ότι η ερωτική έλξη αποτελεί ζήτημα... γεωγραφικών συντεταγμένων

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι προτιμήσεις των κατοίκων των πόλεων διαφέρουν από αυτές των κατοίκων της περιφέρειας, υποστηρίζοντας πως οι επιλογές μας στο αντίθετο φύλο έχουν επηρεαστεί από τον εκσυγχρονισμό και την αστικοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων αποζητούν πιο έντονα τη θηλυκότητα ή την αρρενωπότητα στο αντίθετο φύλο, ενώ οι κάτοικοι της επαρχίας και όσοι ζουν σε μικρές, κλειστές κοινωνίες προτιμούν τα «ουδέτερα» πρόσωπα.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 12 ομάδες εθελοντών από όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 900 άτομα συμμετείχαν στη νέα μελέτη. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ζούσαν σε μεγάλα αστικά κέντρα και άλλοι σε μικρές, επαρχιακές περιοχές.

Παραδόξως, μόνο οι κάτοικοι των εκβιομηχανισμένων και αστικοποιημένων πόλεων φάνηκε να επιζητούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της θηλυκότητας ή της αρρενωπότητας στο αντίθετο φύλο, ενώ οι συμμετέχοντες που προέρχονταν από μικρές κοινότητες της περιφέρειας, δε φάνηκε να θεωρούν ελκυστικές τις ιδιαίτερα θηλυκές γυναίκες ή να προτιμούν τους πολύ αρρενωπούς άντρες, δείχνοντας ξεκάθαρη προτίμηση στις πιο ουδέτερες φυσιογνωμίες.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.