Τα 5 σωματικά συμπτώματα του χωρισμού - AllYou.gr

Search

Τα 5 σωματικά συμπτώματα του χωρισμού

ΕΚΕΙ σε "χτυπάει"... 

12 Νοεμβρίου 2015

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας χωρισμός πονάει πάντοτε συναισθηματικά (ακόμα κι όταν είμαστε εμείς αυτοί που τον έχουμε επιλέξει). Οι επιστήμονες όμως εξηγούν με στοιχεία αυτό που όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας: Τον σωματικό πόνο που φέρνει μαζί του το τέλος μιας σχέσης. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επιστήμη, τα σωματικά συμπτώματα ενός χωρισμού είναι αρκετά και ποικίλουν σε ένταση και διάρκεια από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Παρόλα αυτά τα πιο κοινά είναι τα εξής:

1. Εγκέφαλος. Όταν χωρίζουμε, ενεργοποιείται το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου όπως και στην περίπτωση του εθισμού (στερητικό σύνδρομο). Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις αποδεικνύουν ότι η εγκεφαλική λειτουργία ενός χωρισμένου μοιάζει με την εγκεφαλική λειτουργία ενός τοξικομανούς εθισμένου στην κοκαΐνη. Η απώλεια που βιώνουμε μετά το χωρισμό μοιάζει, επίσης, με την απώλεια που βιώνουμε όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο (σοκ, άρνηση, θλίψη, θυμός, απόδοση ευθυνών, ενοχές, φόβος για το μέλλον και τέλος αποδοχή).

2. Μάτια. Η σύσταση των δακρύων στην περίπτωση στενοχώριας είναι διαφορετική. Τα δάκρυα αυτά είναι πιο αραιά και λιγότερο αλμυρά. Το συνεχές κλάμα κάνει τα μάτια να πρήζονται και να μοιάζουν κουρασμένα.

3. Πόνος στο στήθος. Μια μεγάλη στενοχώρια έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται τα ίδια νευρικά δίκτυα όπως όταν βιώνουμε σωματικό πόνο. Οι καρδιολόγοι επισημαίνουν ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να χάσει κάποιος τη ζωή του από έμφραγμα εντός δύο εβδομάδων από το χωρισμό. Τα αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης και το έντονο στρες ευθύνονται στην περίπτωση αυτή για το έμφραγμα και τον αιφνίδιο θάνατο.

4. Στομάχι. Το στρες μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους και κυρίως στη συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Επίσης, μας κάνει να λαχταράμε τη ζάχαρη και τα ανθυγιεινά λιπαρά.

5. Πόδια. Το άγχος που μας προκαλεί ένας χωρισμός μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς και μουδιάσματα στα κάτω άκρα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Η θεατρική παράσταση για το bullying που πρέπει να δει κάθε παιδί

Η οικογενειακή κωμδιά «ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις.
FASHION TRENDS

Κεφάλαιο μπότες: Τι θα φορεθεί φέτος και τι όχι;

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις μια νέα αγορά μπότας, τότε φρόντισε να είσαι ενημερωμένη!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.
ΕΓΩ

Ποια όνειρα μαρτυρούν ότι είσαι στρεσαρισμένη

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.
FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης.