Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Κι όμως! Η ομορφιά επηρεάζει τον...χαρακτήρα μας

Δες ποιο σημείο της προσωπικότητας σου «χτυπάει»!



Ένα νέο επιστημονικό συμπέρασμα, που δεν μας άρεσε και τόσο, υποστηρίζει πως όσο πιο όμορφος είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να έχει απόψεις που προωθούν τον εγωισμό και την ανισότητα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι έχουν την τάση να νοιάζονται λιγότερο για τον αλτρουισμό και την ισότητα. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η ομορφιά είναι εξίσου σημαντική με τον πλούτο στο να επηρεάζει τις απόψεις κάποιου προς τους άλλους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ του Λονδίνου, μελέτησαν 125 άτομα και των δύο φύλων. Οι επιστήμονες κατέταξαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα σε μία «λίστα ομορφιάς», ανάλογα με τις ανατομικές μετρήσεις του σώματος του καθενός (χαρακτηριστικά προσώπου, βάρος, αναλογία μέσης-στήθους κ.α.). Στη συνέχεια, κατέγραψαν μέσω ερωτηματολογίου τις απόψεις, την προσωπικότητα και τις συμπεριφορές κάθε ατόμου.

Η μελέτη όλων των παραπάνω έδειξε ότι οι ελκυστικοί άνδρες τείνουν να είναι λιγότερο γενναιόδωροι και λιγότερο υποστηρικτές της ισότητας. Όμως, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των ελκυστικών γυναικών.

Αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνει -τουλάχιστον όσον αφορά στους άνδρες- μία βασική θεωρία της εξελικτικής ψυχολογίας: όσοι είναι προικισμένοι με ομορφιά αισθάνονται, γενικά, ότι έχουν να κερδίσουν περισσότερα από μία κοινωνία όπου διαιωνίζεται η ανισότητα. 

Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η προκατάληψη, ότι ομορφιά και ανισότητα πάνε χέρι-χέρι, μπορεί να ξεπεραστεί εάν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι ενστικτωδώς έχουν τέτοια αντίληψη. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.