Εσύ, μπορείς να μείνεις φίλη με τον πρώην; - AllYou.gr

Search

Εσύ, μπορείς να μείνεις φίλη με τον πρώην;

Άσε την επιστήμη να απαντήσει για σένα...

18 Νοεμβρίου 2015

Η θεωρία που θέλει δύο ανθρώπους που βρισκόντουσαν σε μία ερωτική σχέση να μην μπορούν (αλλά και να μην πρέπει) να διατηρήσουν φιλική επαφή μετά τον χωρισμό, καταρρίπτεται και μάλιστα με την έγκριση της επιστήμης

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Social and Personal Relationships δείχνει ότι ορισμένα ζευγάρια μπορούν πράγματι να διατηρήσουν φιλική σχέση μετά το χωρισμό τους, αρκεί να πληρούν ορισμένες... προϋποθέσεις.

Οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από ζευγάρια, κάνοντας ερωτήσεις για παράγοντες που αφορούσαν στα επίπεδα δέσμευσης του κάθε συντρόφου στη σχέση.

Επαναληπτικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν κάθε τέσσερις μήνες, συνολικά για ένα χρόνο. Οι ερευνητές εστίασαν σε 143 ζευγάρια που τελικά χώρισαν στο μεσοδιάστημα και τους έκαναν ερωτήσεις για το χωρισμό αλλά και για τη μετέπειτα σχέση που είχαν διατηρήσει με τον – πρώην πια – σύντροφο.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερα ήταν τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση και όσο ισχυρότερο ήταν το δέσιμο μεταξύ των πρώην συντρόφων τόσο πιο πιθανό ήταν να διατηρηθεί μια φιλική σχέση, ακόμη κι όταν δεν υπήρχε πλέον το ερωτικό στοιχείο στην εξίσωση. Mάλιστα, τα συγκεκριμένα ζευγάρια δε φάνηκε να νιώθουν πως έχουν απομακρυνθεί ιδιαίτερα μετά το χωρισμό.

Βέβαια πρέπει να σου πούμε ότι οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να σου πουν μέσα από τα παραπάνω συμπεράσματα αν το να έχεις φιλικές σχέσεις με τον πρώην σου στην ουσία σε ωφελεί στη μελλοντική ερωτική σου ζωή κι αν σε βοηθάει να προχωρήσεις εύκολα παρακάτω. 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!
ΑΣΚΗΣΗ

3 τρόποι να γυμναστείς παρέα με τον καλό σου

Ναι, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά κάνοντας γυμναστική.
FASHION NEWS

O James Franco σκηνοθετεί την Gigi Hadid και το... κάνει σωστά!

Το γνωστό μοντέλο παρουσιάζει την νέα συλλογή της από μπότες, σε συνεργασία με το brand Stuart Weitzman
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.