Ένα (ψεύτικο) χαμόγελο δεν φέρνει την ευτυχία! - AllYou.gr

Search

Ένα (ψεύτικο) χαμόγελο δεν φέρνει την ευτυχία!

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί δεν πρέπει να χαμογελάς... ψεύτικα. 

19 Νοεμβρίου 2015

Σίγουρα κανένας δεν αισθάνεται άνετα να πηγαίνει στη δουλειά του με τα μούτρα κατεβασμένα, ούτε και να τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης κατσουφιασμένος, ακόμα κι αν περνάει φάση μεγάλης στεναχώριας. 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε, λοιπόν, την τάση να προσπαθούμε να κρύψουμε τα όσα μας απασχολούν, πιέζοντας τον εαυτό μας να χαμογελάσει, κάτι που συχνά δεν μας βγαίνει και τόσο φυσικά. Αυτό, όμως, φαίνεται πως τελικά είναι το λιγότερο, αφού οι επιστήμονες τώρα υποστηρίζουν πως το ψεύτικο χαμόγελο μπορεί τελικά να οδηγήσει τους ανθρώπους να συνδέουν το χαμόγελο με τις στιγμές που αισθάνονται στενοχωρημένοι και γενικώς με αρνητικά συναισθήματα. 

Σε αυτή τη νέα έρευνα, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν 3 πειράματα, στα οποία ρώτησαν ανθρώπους για το επίπεδο ευτυχίας στη ζωή τους, αν και πόσο χαμογέλασαν σήμερα, αν πίστευαν ότι οι άνθρωποι πιο συχνά χαμογελούν για να αισθάνονται καλά ή για να προσπαθήσουν να αισθανθούν καλά και σε ποιες καταστάσεις θυμούνται να χαμογελούν από χαρά.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι όσοι χαμογελούν όταν είναι ευτυχισμένοι, συχνά αισθάνονται καλύτερα, ενώ όσοι χαμογελούν όταν δεν είναι ευτυχισμένοι, συχνά αισθάνονται χειρότερα.

Άρα κορίτσια, ένα είναι το μυστικό: κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε στη ζωή να χαμογελάμε πάντα και μόνο επειδή πραγματικά το αισθανόμαστε. 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!
ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.