Το Facebook βλάπτει σοβαρά την υγεία - AllYou.gr

Search

Το Facebook βλάπτει σοβαρά την υγεία

ΑΥΤΕΣ είναι οι κακές συνέπειες των social media στην ψυχολογία μας!

20 Νοεμβρίου 2015

Τις βλαβερές συνέπειες της εκτενούς προσκόλλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζουν όλο και πιο συχνά πλέον οι επιστήμονες. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας αμερικανικής έρευνας, όποιος χρησιμοποιεί το Facebook για να «κατασκοπεύει» τις ζωές των άλλων, τότε θα σκάσει από τη ζήλια του και θα πάθει κατάθλιψη.

Όπως δείχνει η μελέτη, του Πανεπιστημίου του Μισούρι, το να θέλει κανείς να βρίσκεται σε επαφή με τους φίλους του και, γι' αυτό το σκοπό, να χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook, είναι κάτι υγιές. Όμως αν συγκρίνει συνεχώς τα δικά του επιτεύγματα με εκείνα των άλλων, τότε η ψυχική υγεία του θα πάρει τελικά την κάτω βόλτα.

Το να διαβάζει κανείς αναρτήσεις για γνωστούς του που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, μένουν σε πλούσια σπίτια ή πάνε πολυτελείς διακοπές, μπορεί να «πυροδοτήσει» αισθήματα μειονεξίας και, τελικά, κατάθλιψης σε αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με την μελέτη.

«Το Facebook μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση σε πολλούς ανθρώπους, αν όμως χρησιμοποιείται για να συγκρίνει κανείς τα δικά του επιτεύγματα με εκείνα των άλλων, τότε μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση. Είναι σημαντικό για τους χρήστες του Facebook να έχουν επίγνωση αυτών των κινδύνων, ώστε να μπορούν να αποφύγουν αυτό το είδος συμπεριφοράς, όταν το χρησιμοποιούν», προσθέτουν οι επιστήμονες και μας κάνουν να κοιτάζουμε με όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια του κουμπάκι του log out.



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!